Reacția lui Klaus Iohannis în cazul tinerei ucise de urs la Bușteni. „M-a şocat, sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munţii Bucegi”

Reacția lui Klaus Iohannis în cazul tinerei ucise de urs la Bușteni. „M-a şocat, sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munţii Bucegi”

Aflat la Washington pentru summitul NATO, președintele Klaus Iohannis a vorbit miercuri, 10 iulie, despre evenimentul tragic în urma căruia o tânără de 19 ani a murit după ce a fost atacată de un urs pe traseul Jepii Mici. Șeful statului a declarat că „s-a ajuns prea departe” și că este nevoie de măsuri legislative.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a fost sâmbătă pe un traseu din Munţii Bucegi. Foto: Arhivă

„Cred că s-a ajuns prea departe, sunt foarte îngrijorat şi m-a şocat evenimentul. M-a şocat, sâmbătă am fost eu pe un traseu din Munţii Bucegi, şi după puţin timp, să aflu că foarte aproape de locul în care m-am aflat s-a întâmplat această nenorocire. Îmi pare foarte rău pentru persoana care a fost o victimă, pentru familia ei. Dar îmi pare foarte rău pentru România, fiindcă avem resurse naturale incredibile şi nu prea ştim să ne gestionăm cum trebuie”, a declarat Klaus Iohannis, conform Hotnews.ro.

În plus, Iohannis afirmă că, în cazul în care ne dorim „un turism sănătos în România, trebuie să nu lăsăm animalele ca să ucidă oameni, dar nici să omorâm animale de plăcere”.

Nu e firesc ca oamenii să fie uciși de urși. Este evident însă că avem prea mulți urși, oameni uciși sau răniți de urși și este cazul să se vină cu o soluție legislativă care să respecte normele europene”, a adăugat președintele României.

Ba mai mult, el a acuzat clasa politică că nu ia măsuri legislative care se impun , că „se agită doar atunci când se întâmplă o tragedie" și după aceea nu se schimbă nimic.

Amintim faptul că Marcel Ciolacu a anunțat miercuri, 10 iulie, că va cere o sesiune extraordinară în Parlament pentru adoptarea unei inițiative legislative . Potrivit premierului, viața oamenilor primează, însă nu se va da liber la împușcat urșii în România „fiecare cum dorim și când dorim”.

Pe de altă parte, ministrul Mediului, Mircea Fechet, susține că populaţia de urs brun în România este scăpată de sub control. El propune ca urşii care se apropie de localități să fie eutanasiați sau împușcați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii