Reacția lui CTP în scandalul medaliei furate de la gimnastică: „Reacția Sabrinei este conspiraționistă”

Reacția lui CTP în scandalul medaliei furate de la gimnastică: „Reacția Sabrinei este conspiraționistă”

Cristian Tudor Popescu cere ca Federația Internațională de Gimnastică să investigheze cazul Sabrinei Voinea, afirmând că nota sa la sol ar trebui reconsiderată, având în vedere că imaginile arată că nu a ieșit din covorul de sol.

Cristian Tudor Popescu a raecționat pe Facebook la scandalul legat de medalia de la gimnastica

CTP intervine în scandalul de la gimnastică - Foto X

România a finalizat competițiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea a terminat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe locul 4. Ana Maria Bărbosu a fost temporar medaliată cu bronz, dar a fost retrogradată după o contestație a notei lui Jordan Chiles. Sabrina Voinea, cu aceeași notă de 13.700, a rămas pe locul 5 după contestația antrenorilor.

Cristian Tudor Popescu consideră că ar fi corect ca Federația Internațională de Gimnastică să anuleze penalizarea aplicată Sabrinei Voinea.

„Aurul inimii

Cea mai mare apropiere a călcâielor Sabrinei Voinea de limita spațiului de concurs este la finalul primei diagonale acrobatice. Dar nici acolo nu mi se pare nici mie că ar fi ieșit în afară. Ar fi drept ca Federația Internațională de Gimnastică să-i anuleze penalizarea de 0,1.”, a scris jurnalistul Cristian Tudor Popescu pe Facebook.

Gazetarul respinge acuzația Sabrinei că arbitrii ar fi folosit imagini din alt concurs pentru a o depuncta.

„Pe de altă parte, reacția Sabrinei, care zice că echipa de arbitri a folosit o imagine din alt concurs ca s-o depuncteze, este „conspiraționistă”, pentru că presupune o acțiune de nedreptățire a ei cu participarea deliberată a întregii echipe de arbitri. În plus, o asemenea dovadă falsă poate fi desființată rapid: elementele vizuale ale unui alt concurs este imposibil să fie identice cu cele ale solului olimpic de la Paris!...

Ar fi drept, dar și frumos, ca FIG să aducă la lumină adevărul în cazul Sabrinei. Cum frumos este gestul sportivelor americane, Simone Biles și Jordan Chiles, argintul și bronzul în proba de sol, de a-i face o reverență pe podium braziliencei Rebeca Andrade, câștigătoarea aurului după ce a reușit să depășească un șir de accidentări crunte.

O vedetă a fotbalului american, Marlon Humphrey, s-a declarat „dezgustat” de gestul conaționalelor lui. Forțosul fotbaliator, cu mușchii creierului și inimii atrofiați, consideră că asta este o atitudine de „loser”, de „sclav” care acceptă înfrângerea și superioritatea adversarului-stăpân. Fair-play e pentru el o dovadă de slăbiciune, dacă nu de prostie.

Am o singură întrebare, nu pot să nu v-o pun: ce credeți, mister Marlon votează Trump?”, a scris CTP pe Facebook.

România a răspuns prompt pentru a remedia nedreptatea suferită de Sabrina Voinea în finala olimpică la sol. Premierul Marcel Ciolacu va boicota ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice, iar COSR, FRG și ANS au cerut și obținut reanalizarea cazului Sabrinei Voinea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…