Reacția lui CTP după ce trei televiziuni din România au fost interzise în Rusia: „Puteți să-mi spuneți de ce acest post nu e pe listă?”

Reacția lui CTP după ce trei televiziuni din România au fost interzise în Rusia: „Puteți să-mi spuneți de ce acest post nu e pe listă?”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacționat miercuri, 26 iunie, într-o postare pe Facebook, la hotărârea Kremlinului de a interzice pe teritoriul Rusiei difuzarea a trei televiziuni din România. Pe lista surselor media figurează și alte publicații europene.

Moscova a interzis 81 de publicații europene. FOTO Inquam Photos/Bogdan Ioan Buda (Arhivă)

Jurnalistul se întreabă în postarea cu pricina de ce „pe lista neagră” nu figurează și Antena 3.

„Kremlinul a interzis difuzarea pe teritoriul Rusiei a televiziunilor ProTV, Digi24, B1TV, alături de zeci de alte instituții media din Europa, ca răspuns la sancțiunile Occidentului împotriva media ruse.

Kremlinul NU a pus pe lista neagră A3, deși pe firma ei stă scris CNN, adică televiziunea marelui dușman american. Puteți să-mi spuneți de ce?”, a transmis CTP.

La doar o lună după ce Uniunea Europeană a decis să interzică accesul la trei mass-media rusești, Moscova a reacționat prin interzicerea a 81 de publicații europene.

Contra-măsuri sunt introduse asupra accesului de pe teritoriul rus la mijloacele de difuzare a mass-media din ţările membre ale UE", a anunțat într-un comunicat Ministerul rus de Externe, care a făcut publică lista cu cele 81 de mass-media și a dat vina pe Bruxelles pentru noile restricții.

Restricțiile, potrivit comunicatului, sunt aplicate împotriva acelor mass-media din Uniunea Europeană „care difuzează sistematic informaţii ce nu sunt credibile asupra desfăşurării operaţiunii militare speciale".

Pe lista mass-media interzise se află și agenţia France Presse, cea spaniolă EFE, Le Monde şi Liberation, publicaţiile germane Die Zeit şi Der Spiegel, postul Radio France, posturile de televiziune italian RAI, cele franceze LC1 şi Arte, cel austriac ORF sau cel olandez Nos, etc.

Potrivit site-ului MAE rus, vizate de aceste restricții sunt și Pro TV International (stirileprotv.ro, protv.ro), Digi24 (digi24.ro) şi B1TV (b1tv.ro).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O doctoriță din Oradea își bombardează colegele cu fantezii sexuale / I-a dedicat uneia dintre ele, de care s-a îndrăgostit, un roman în care descrie „p…

2 Așa o fi?

3 VIDEO „Dă-i în morții lui!” / Bătaie între români și ucraineni pe litoral

4 Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională

5 VIDEO Dovada crudă că rușii sunt în stare de orice