Reacția liberalilor la ultimatumul PSD privind alegerile prezidențiale. Rareș Bogdan: Datele propuse de PNL sunt 10 cu 24 noiembrie

Reacția liberalilor la ultimatumul PSD privind alegerile prezidențiale. Rareș Bogdan: Datele propuse de PNL sunt 10 cu 24 noiembrie

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a declarat, marți, că partidul s-ar putea înțelege cu partenerii de coaliție din PSD, la o dată intermediară privind alegerile prezidențiale, dar că își doresc datele constituţionale 10 şi 24 noiembrie.

rares bogdan

Cele două partide care s-au reunit la Poiana Brașov și la Sâmbata de Sus în urmă cu 10 zile au decis ca partidele să meargă cu candidat propriu la alegerile prezidențiale, deci practic înțelegerea avută în luna martie a căzut, fiecare dintre partide dorind să-și susțină propriul candodat la alegeri. Așa că propunerea respectivă din punctul nostru de vedere este ca ducă și credem extrem de serios că aceste alegeri trebuiesc organizate la termenul constituțional, în luna noiembrie, așa cum e cât se poate de firesc”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

Rareş Bogdan a afirmat că nu a existat decât o discuţie legată de cele două date 15 şi 29 septembrie, și că urmează ca minitstrul de Interne să se întoarcă joi în țară și PNL să vadă ce prosupun propunerile trimise către MAI.

Nu a exista decât o discuție legată de 15-29, nu a existat o altă discuție. Noi am propus la întâlnirea pe care am avut-o săptămâna trecută, să începem vineri dimineața să mergem eventual pe o dată intermediară pe care să o convenim de comun acord, ținând cont de chestiunile legate de școală, de ce am învățat din organizarea alegerilor europarlamentare cu locale și sigur că în funcție de aceste lucruri trebuie să luăm o decizie. Deci a existat doar 15-29, iar acolo trebuie să știți că au existat niște condiționalități, PSD a venit prima dată cu data de 1 septembrie, pentru organizarea alegerilor comasate, respectiv cu lista comună la europarlamentare, lucruri pe care PNL în cele din urmă, după dezbateri care au durat zile în șir le-a acceptat după consultarea tuturor șefilor de filiale. 

Legat de domnul Cătălin Predoiu, ministrul liberal al Internilor, acesta e află în Austria, unde se discută chestiuni legate de migrație și de spațiul Scenghen, și de va întoarce joi, și vom vedea dacă propunerile care ar urma să fie trimise către MAI prevăd această dată de 29 sau de 15”, a afirmat prim-vicepreşedintele PNL, întrebat cu privire la ultimatumul dat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, ca ministrul de Interne Cătălin Predoiu, dacă până vineri va prezenta hotărârea de guvern:

Întrebat care sunt datele propuse de PNL, Rareș Bogdan a răspuns: „Datele constituționale. Datele propuse de PNL sunt 10 cu 24 noiembrie”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii