Reacția dură a prorectorului de la Universitatea de Medicină în scandalul din jurul lui Nelu Tătaru: Medicii care își fac treaba sunt târâți în noroi

Reacția dură a prorectorului de la Universitatea de Medicină în scandalul din jurul lui Nelu Tătaru: Medicii care își fac treaba sunt târâți în noroi

Medicul Ștefan Busnatu, prorector la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, îl apără pe Nelu Tătaru, acuzat de DNA de luare de mită. El susține că aceste acuzații reprezintă, de fapt, un atac politic la adresa corpului medical.

Un medic intervine în scandalul Nelu Tătaru - Foto Shutterstock

Un medic intervine în scandalul Nelu Tătaru - Foto Shutterstock

Dr. Ștefan Busnatu a intervenit în scandalul privind acuzațiile de luare de mită aduse fostului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. Prorectorul UMF „Carol Davila” consideră că dosarul este un atac politic din partea presei și justiției, care subminează încrederea în medici, interpretând greșit gesturile de recunoștință ale pacienților.

Între timp, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat ministrului Justiției să ceară Camerei Deputaților aprobarea pentru efectuarea de percheziții informatice și domiciliare în dosarul în care fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, este acuzat de luare de mită de la zeci de pacienți.

Se întâmplă din nou! Justiția și presa își unesc forțele pentru a destabiliza corpul medical, de data asta cu un caz care atinge un punct sensibil: recunoștința pacienților. Dr. Nelu Tătaru, fost ministru al sănătății, este acuzat că a primit „șpagă” sub formă de ouă, găini și mici sume de bani de la pacienți care i-au mulțumit după ce le-a salvat viețile. E revoltător cum un gest uman, care reflectă aprecierea sinceră a celor vindecați, ajunge să fie tratat drept o infracțiune și mediatizat de toată media. Nu vorbim aici de pretenții financiare pentru a avea acces la actul medical, ci de acea mulțumire profund umană, acele gesturi de recunoștință.”, susține medicul cardiolog Ștefan Busnatu.

Nelu Tătaru a fost acuzat de DNA Iași de luare de mită în formă continuă de la pacienți în schimbul îndeplinirii îndatoririlor sale de medic specialist, susțin procurorii.

În perioada 03 aprilie 2024 – 12 iulie 2024, în calitate de medic specialist în cadrul Spitalului Municipal „Dimitrie Castroian” Huși, suspectul Tătaru Nelu ar fi primit cu titlu de mită sume de bani cuprinse în general între 100 și 500 de lei, precum și bunuri alimentare, de la 45 de persoane (pacienți/aparținători), în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor sale de serviciu în calitate de medic specialist, respectiv intervenții chirurgicale, consult pacienți ori eliberare de rețete medicale”, a transmis DNA.

„Atac programatic doar cu MIZĂ POLITICĂ”

Dr. Ștefan Busnatu consideră că transformarea unui gest de recunoștință în infracțiune este o „mizerie absolută”, subliniind că medicii dedicați sunt defăimați, în timp ce adevărații vinovați scapă nepedepsiți.

„În situație de față personal mi se pare că să transformi o expresie de recunoștință în infracțiune este o MIZERIE ABSOLUTĂ!

Cei care sunt vinovați de adevăratele abuzuri scapă, în timp ce medicii care își fac treaba cu pasiune și dedicare sunt târâți în noroi. Și când intri în noroi nu te mai spală nimeni!

Cazul Dr. Tătaru reprezintă doar un alt exemplu al atacurilor la adresa corpului medical – atac programatic doar cu MIZĂ POLITICĂ – fără a se gândi la impactul ACESTUIA ASUPRA SOCIETĂȚII.

În situația de față această justiție își bate joc de noi toți efectiv, generând un nou val de destabilizare a corpului medical în ochii populației printr-o abordare în asociere cu presa niște parteneri de încredere foarte morali care încasează milioane de euro din banii noștri publici ca să organizeze discuții electorale.

Sunt extrem de dezamăgit de tot ce văd în jurul meu și aștept cu mare interes să văd cum se va soluționa acest caz și dacă Dr. Tătaru va fi găsit nevinovat cine va fi tras la răspundere dintre anchetatori pentru aceasta abordare.”, continuă medicul.

În acest context, medicul cardiolog își cheamă pacienții pentru a le înapoia „icoanele foarte valoroase”, de teamă ca DNA să nu îl pună sub acuzare.

„Este o lovitură dură și nedreaptă pentru toate cadrele medicale care încă își fac meseria cu conștiință, iar asta nu face decât să accelereze exodul tinerilor talentați din țară. Însă până vom afla marele adevăr ii voi ruga pe sfinții părinți pe și pacienți pe care am avut placere și emoția să îi tratez, să vina și să le înapoiez icoanele foarte valoroase si deosebite pe care mi le-au oferit cu lacrimi în ochi pentru a-mi oferi protecție cereasca si putere de muncă.

Nu de alta că altfel probabil ca mă voi trezi în curând cu DNA că va veni și le va lua și cine știe, voi mai fi și pus sub acuzare. Se pare că sunt puși pe fapte mari justițiarii! Și e mai bine să prevenim decât să tratăm, cum zic eu întotdeauna! NU AVEM VIZIUNE, NU AVEM DIRECȚIE, NU SUNTEM OAMENI!”, concluzionează dr. Ştefan Busnatu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperirea epocală din mina Treptele Romane. Unde ducea galeria săpată în Antichitate, de căutătorii de aur

2 VIDEO „A intrat peste mine, eram în lenjerie intimă în pat, nu știu unde se ajungea”

3 Se prăbușește AUR? / „Simion e susținut de servicii. Târziu are dreptate dar e prea... târziu!"

4 „Amantul Dianei Șoșoacă are un loc pe liste. O să facă ani grei de pușcărie. Nu mi-e milă de ea”

5 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia din partea Ucrainei!