Reacția Alinei Gorghiu, după ce Alfred Bulai a fost reținut: „Societatea a primit un mesaj bun”

Reacția Alinei Gorghiu, după ce Alfred Bulai a fost reținut: „Societatea a primit un mesaj bun”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a reacționat miercuri, 4 septembrie, la vestea că fostul profesor de la SNSPA Alfred Bulai va sta după gratii pentru 24 de ore. Ea a calificat drept „odioase” infracțiunile sexuale și a precizat faptul că „fiecare faptă naște multă durere, traume”.

Alina Gorghiu

Gorghiu a avut o primă reacție după vestea că Alfred Bulai a fost reținut. FOTO Facebook (Arhivă)

În postarea publicată pe Facebook, ministrul Justiției a atrage atenția asupra faptului că mare parte din agresori „lasă în urma lor victimă după victimă”.

Ba mai mult, Alina Gorghiu a anunțat în același mesaj că femeile din România vor putea beneficia în scurt timp de un Ghid privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală.

„Infracțiunile sexuale sunt absolut odioase. Astăzi societatea a primit un mesaj bun, sănătos legat de infracțiunile sexuale! Și sunt sigură ca e doar un început de drum!

Fiecare faptă naște multă durere, traume de ani de zile, răni sufletești.

Majoritatea agresorilor lasă în urma lor victimă după victimă. Dacă instituțiile statului nu intervin, ei nu se opresc.

Un sondaj comandat de Ministerul Justiției arată că aproape jumătate dintre români plasează violența sexuală la nivelul 10 de gravitate în societatea românească pe o scară de la 1 la 10. Cel mai înalt cu putință!

94% consideră că este potrivită emiterea unui ordin de protecție în cazul agresiunii sexuale.

95% sunt de acord cu extinderea numărului de situații în care justiția poate emite ordine de protecție pentru a împiedica agresorii să se apropie de victime”, se arată în postarea publicată de Alina Gorghiu.

Amintim faptul că sociologul Alfred Bulai a fost reținut pentru 24 de ore în dosarul de hărțuire sexuală. Fostul profesor de la SNSPA este învinuit de „folosire abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală, în concurs”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 A recrutat online zeci de bărbați pentru a-și viola soția, după ce a drogat-o. Femeia a fost abuzată timp de 10 ani

2 „Atât s-a putut / ” Poliţistă din Teleorman, cercetată disciplinar în urma unor imagini apărute pe Internet

3 O familie din București se chinuie de doi ani să dovedească că nu a făcut un credit la IFN-ul fiicei lui Dan Voiculescu

4 Prima reacție a tânărului bătut de un polițist în propria mașină: „O să-l acționez în instanță. Era să fie mușamalizat cazul"

5 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat