RCS&RDS s-a extins. Ce posturi a preluat gigantul TV
RCS&RDS a finalizat, vineri, preluarea Pro FM, Info Pro, Music FM şi Dance FM, potrivit unui comunicat al companiei de telecomunicaţii, care şi-a anunţat intenţia de a prelua aceste posturi de radio de la compania Central European Media Enterprises (CME), care deţine Pro TV, în decembrie 2014.
RCS&RDS anunţă că a finalizat, vineri, preluarea Pro FM, Info Pro, Music FM şi Dance FM
"RCS&RDS şi Pro TV au finalizat pe 29 mai 2015 procesul de transfer al portofoliului de radio format din staţiile Pro FM, Info Pro, Music FM şi Dance FM", se arată într-un comunicat remis vineri, agenţiei MEDIAFAX, de RCS&RDS.
Pro FM este unul dintre cele mai ascultate posturi de radio din România şi din Bucureşti. "Din 1993, Pro FM emite pentru publicul larg, fiind foarte popular în rândul tinerilor datorită celor mai bune şi dinamice voci din România. Conform ultimelor date ale Studiului de Audienţă Radio, la nivel naţional, Pro FM se bucură de peste 1,5 milioane de ascultători în fiecare zi, din care aproape 1 milion sunt ascultători din mediul urban", se spune în comunicatul citat, în care se precizează şi faptul că Pro FM este disponibil şi pe internet prin intermediul a 18 staţii online purtând marca Pro FM.
Conform comunicatului, Music FM şi Dance FM sunt posturi muzicale de nişă, populare în rândul unor categorii ţintă de ascultători.
În acelaşi comunicat se mai spune că achiziţionarea diviziei de radio a Pro TV face parte din strategia RCS&RDS de consolidare a portofoliului de conţinut audiovizual, în care sunt incluse: Digi 24 HD, o televiziune de ştiri care emite în format full HD şi care are opt staţii regionale, Digi Sport HD 1, 2 şi 3 - televiziuni de sport, Digi Film - o televiziune de filme în format Pay-TV (cu plată, n.r.), Digi World, Digi Life şi Digi Animal World - programe de documentare şi UTV - o televiziune de muzică pentru tineri.
Potrivit sursei citate, în curând, posturile de radio Pro FM, Music FM şi Dance FM vor putea fi ascultate şi pe platforma Digi Online, deţinută tot de RCS&RDS. De asemenea, clienţii RCS&RDS au acces, prin Digi Online, şi la serviciul Digi Play, o platformă video la cerere, pe care utilizatorii au acces la o bibliotecă video cu peste 1.700 de ore de filme, seriale şi conţinut dedicat copiilor.
RCS&RDS a anunţat iniţial, pe 23 decembrie 2014, că va prelua toate licenţele de radio deţinute de Central European Media Enterprises (CME) în România, respectiv Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM. Însă, pentru a putea prelua aceste radiouri, RCS&RDS a avut nevoie de acordul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), în conformitate cu prevederile legislaţiei audiovizualului.
În 24 februarie 2015, CNA a aprobat preluarea de către RCS&RDS a tuturor radiourilor deţinute de CME în România - Pro FM, Info Pro, Pro Clasic, Music FM şi Dance FM -, urmând ca Pro FM să aibă în continuare un profil muzical, iar Info Pro să se transforme în reţeaua informativă Digi FM.
Cedarea tuturor acestor licenţelor de radio către RCS&RDS este echivalentă cu ieşirea CME de pe piaţa de radio din România.
Valoarea tranzacţiei prin care CME a cedat toate radiourile sale din România companiei RCS&RDS nu a fost făcută publică.
RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piaţa serviciilor de televiziune prin cablu şi satelit din România.
În ultimii ani, RCS&RDS şi-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deţine televiziunea de ştiri Digi 24 HD (cu staţiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar şi televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life şi Digi World (cu variantele "secundare" Animal World Channel, Life Channel şi World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acţionar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel şi UTV.
CME este o companie de media şi entertainment care operează pe şase pieţe majore din Europa Centrală şi de Est. În România, CME mai deţine televiziunile Pro TV, Pro TV Internaţional, Acasă, Acasă Gold, Pro Cinema, Sport.ro şi MTV România, dar şi serviciul de video on demand Voyo.
Sursa: mediafax.ro