Rata de promovare a bacalaureatului a crescut după soluționarea contestațiilor (grupaj 2)

Rata de promovare a bacalaureatului a crescut după soluționarea contestațiilor (grupaj 2)

Rata de promovare înregistrată de absolvenții care au susținut probele primei sesiuni a examenului național de bacalaureat 2017 a crescut cu 1,5% după soluționarea contestațiilor, de la 71,4% la 72,9%, potrivit Ministerului Educației Naționale.

* MEN: 72,9% — rata finală de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2017

* Rata de promovare a Bacalaureatului și numărul mediilor de zece au crescut după soluționarea contestațiilor (grupaj 1)

Dacă unii contestatari au reușit să obțină note mai mari și să promoveze bacalaureatul, sunt și situații în care unii candidați au fost declarați respinși după ce anterior reușiseră să treacă examenul.

* CARAȘ-SEVERIN

Rata de promovare a examenului de bacalaureat a crescut după rezolvarea celor aproape 500 de contestații în Caraș-Severin cu 1,39%, ajungând la 64,03%.

"În județul Caraș-Severin au fost depuse, în total, 490 de contestații. În urma evaluării acestora, în județul Bihor, au scăzut 156 de note, au crescut 299 iar 25 de note au rămas la același nivel. Rezultatele arată că 24 de candidați au promovat examenul de bacalaureat după contestații, ceea ce înseamnă că procentul județean s-a îmbunătățit cu 1,39, adică a ajuns la nivelul de 64,03%', a declarat luni, pentru AGERPRES, prof. Adrian Doxan, inspector general al IȘJ Caraș-Severin.

Cele mai multe nemulțumiri au fost legate de rezultatele obținute la proba de Limba și literatura română, unde au fost înregistrate 240 de contestații. La Matematică au fost 99 de cereri de recorectare.

Înainte de contestații, rata de promovare la bacalaureat în Caraș-Severin este de 62,64%.

Inspectorul general al IȘJ Caraș-Severin a anunțat că urmează o evaluare a rezultatelor de la bacalaureat, atât pe unități școlare, cât și pe fiecare caz în parte.

Cei care nu au reușit să obțină o medie de minimum 6 mai au însă o șansă la sesiunea din toamnă a examenului maturității.

* DOLJ

Rata de promovabilitate în Dolj la examenul național de bacalaureat a crescut după soluționarea contestațiilor de la 68,93% la 69,77%.

La Colegiul Național "Carol I" aceasta a scăzut de la 100% la 99,66%.

Colegiul Național "Frații Buzești" este singura unitate de învățământ din județ care a rămas cu promovabilitate de 100%.

Potrivit datelor IȘJ Dolj, la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, s-au înregistrat 1.460 de contestații, dintre care 765 au fost admise în plus, 601 — admise în minus și 94 de medii au rămas nemodificate.

Cele mai mari medii au fost obținute de Colegiul Național ''Frații Buzești'' Craiova — promovabilitate 100%, Colegiul Național 'Carol I' Craiova — 99,66%, Colegiul Național ''Elena Cuza'' Craiova — 98,88%, Colegiul Național Pedagogic ''Ștefan Velovan'' Craiova — 96,03% și Colegiul Național "Nicolae Titulescu'' Craiova — 92,24%.

Pe ultimul loc, cu 0% promovabilitate, sunt clasate unitățile de învățământ: Liceul Tehnologic ''Ctin Ianculescu'' Cârcea, Liceul Tehnologic ''Ing. Ionete Aurelian'' Malu Mare și Liceul Tehnologic Special ''Beethoven'' Craiova.

La nivelul județului au fost obținute patru medii de 10,00 de către elevii Mandache Mădălina de Colegiul Național ''Frații Buzești'', Ungureanu Adela și Cîrstea Adina Ștefania de la Colegiul Național ''Elena Cuza'' și Buzera Adina Ruxandra de la Colegiul Național ''Carol I''.

* SĂLAJ

12 absolvenți din Sălaj au reușit să promoveze examenul de bacalaureat după soluționarea celor 464 contestații depuse după afișarea primelor rezultate.

"După soluționarea contestațiilor, au mai promovat 12 absolvenți, crescând numărul total de candidați promovați de la 1.176 la 1.188 și implicit promovabilitatea în județul Sălaj la examenul de bacalaureat de la 70,63% la 71, 35%", a precizat Marcel Lucaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sălaj, luni, într-un comunicat de presă.

În Sălaj s-au înscris la această sesiune a bacalaureatului 1.787 absolvenți, 1.599 din promoția 2016-2017 și 188 din promoțiile anterioare. Au fost prezenți în sălile de examen 1.665 candidați, dintre care patru au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

După afișarea primelor rezultate, au fost depuse 464 contestații, cele mai multe la proba scrisă de Limba și literatura română — 211, 81 la Matematică, nouă la Limba și literatura maternă, 17 la Istorie și 146 la proba la alegere a profilului și specializării.

Rezultatele sunt mai bune în comparație cu anul 2016, când județul Sălaj a înregistrat la bacalaureat o promovabilitate de 61,02% înainte de contestații și 62,83% după contestații.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”