Astfel, guvernul ar fi crescut oferta pe vouchere, de la 2500 lei pentru fiecare angajat din învăţământ în două tranşe, la 4000 lei, tot în două tranşe. În plus, se pare că profesorii vor primi şi aproximativ 570 lei în plus la salarii, până la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării.
Iată scurtul dialog de la începutul intervenţiei sale la Antena 3 cu Mihai Gâdea.
M.G: S-a ajuns la o înţelegere sau nu?
A.H: Fiecare dintre liderii de sindicat trebuie să se consulte cu membrii de sindicat.
M.G: Aţi avut o ofertă nouă?
A.H: Am avut o ofertă nouă.
M.G. Mai bună?
A.H. Mai bună!
M.G: Mult mai bună?
A.H. Mai bună!
Ulterior, întrebat care a fost oferta pusă de guvern pe masa sindicatelor, Anton Hadăr a spus că "din măsurile pe termen scurt, de tranziţie, acel element numit susţinere pentru cariera didactică în educaţie s-a îmbogăţit din punct de vedere financiar cu aproape 1500 lei. Adică, practic, 2000 lei pentru prima parte, pe 5 iunie, şi alţi 2000 lei, pentru cea de-a doua parte. Sunt 2000 lei, bani pe care salariatul îi poate folosi cum îşi doreşte, şi încă 2000 lei, pe fonduri europene, pentru dezvoltarea carierei.
E o propunere mai bună. În bani, înseamnă 571 lei pe lună până la apariţia noii legi a educaţiei. Dar problema spinoasă nu este acest element de tranziţie. Problema o reprezintă salarizarea viitoare. Astăzi, şi la ministerul Muncii, şi la întâlnirile avute la cel mai înalt nivel, lucrurile au fost în coadă de peşte. Dl ministru Budăi nu a avut mandat să ne spună în ce sens putem ajunge la o înţelegere, iar la întâlnirea pe care am avut-o mai pe seară, se pare că formularea aceasta ridică mari semne de întrebare. Noi am fi dorit un element legislativ care să ne ofere încredere că în legea salarizării vom avea certitudinea că vom începe salarizarea cu salariul mediu pe economie, întrucât din legea educaţiei pentru învăţământul preuniversitar a dispărut acel articol, care reprezintă cauza începerii grevei. Dacă nu dispărea, azi nu aveam grevă!".
Când a fost rugat să ofere o notă noii oferte venite de la Guvern, Anton Hadăr a spus, sec, "7".
Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", a intrat şi el în direct la Sinteza Zilei pentru a face clarificări despre noua ofertă venită de la Guvern.
"Eu nu pot avea decât o singură reacţie. Ceea ce a oferit Guvernul trebuie să ajungă la colegii mei, membri de sindicat. Avem o şedinţă a liderilor acum, se transmite oferta, trebuie să ajungă în toate unităţile de învăţământ, iar mâine se va da un răspuns vizavi de ea. Abia au primit oferta colegii mei. Am repetat de fiecare dată, nu mie trebuie să îmi convină vreo ofertă a Guvernului, ea trebuie să fie în concordanţă cu aşteptările colegilor noştri. Ei hotărâsc dacă această ultimă ofertă, prezentată de Guvern, e pe măsura aşteptărilor lor. Aştept răspunsul clar din fiecare unitate de învăţământ preuniversitar.
Singurii care pot decide ieşirea din grevă sunt membrii noştri de sindicat. Eu am obligaţia să le prezint exact ce propune guvernul, ei trebuie să decidă dacă poate fi acceptat. Colegii noştri cred că au suficientă înţelepciune să facă o apreciere corectă. Am toată încrederea în ei că vor lua decizia care se impune, după studierea acestei variante oferite de către Guvernul României. Eu vreau să îi las acum să hotărască ei, pentru că nu e grevă declanşată de un lider, pe persoană fizică. Ei sunt singurii îndreptăţiţi să decidă dacă garanţiile oferite de Guvern pot fi luate în considerare.
Mâine este grevă în continuare. Nu există niciun motiv în momentul de faţă pentru a nu avea loc acea demonstraţie. Cu această ocazie, vom reuşi să facem o legătură între Palatul Victoria şi Palatul Cotroceni", a declarat Marius Nistor.