Rareș Bogdan, mesaj pentru ambasadorul Rusiei la București: „Ticălos nenorocit! Stalin e o invenție, măgarule?”

Rareș Bogdan, mesaj pentru ambasadorul Rusiei la București: „Ticălos nenorocit! Stalin e o invenție, măgarule?”

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL, critică în termeni duri declarația făcută de ambasadorul Rusiei la București, Valeri Kuzmin, în cadrul unui interviu.

„Un ticălos nenorocit, ambasadorul lui Putin la București, Valeri Kuzmin, pretinde că „Rusia nu a venit niciodată pe pământ românesc ca o cuceritoare, nu a comis crime de război, atrocități nebunești, asemănătoare cu cele pe care trupele române le-au comis pe teritoriul Uniunii Sovietice”. Adică Stalin, unul dintre cei mai mari criminali din istorie, vinovat de moartea a zeci de mii de români în lagăre, de masacrele din Bucovina și Basarabia, de torturarea în închisori a florii inteligenței românești, de umilirea celor care nu pupau cizma sa, e o invenție, măgarule? Adică soldații Armatei Roșii, care au violat, au jefuit, au ucis pe oricine îndrăznea să denunțe teroarea, erau niște balerine? Cât tupeu!! Dar gropile comune unde erau împinși de vii cei care nu intrau în cârdășie cu agenții ruși? Jafuri, tâlhării, violuri, răpiri, bătăi, torturi de o cruzime inimaginabilă, execuții fără judecată, aceasta este Armata Roșie, derbedeule! Am inventat noi „davai ceas?” Au inventat bunicii noștri evenimentele îngrozitoare la care au fost martori odată cu venirea rușilor în România după al doilea Război Mondial? Dar fetițele de 9, 10 ani violate și ucise? Am inventat noi torționarii, teroarea ca strategie militară, care continuă azi în Ucraina însângerată? Este scandalos! Și la fel de scandalos este că Federația Rusă are apologeți în România! Doamne, ocrotește poporul român!”, a spus Rareș Bogdan.

Context

Rareș Bogdan face referire mai exact la ultimul interviu acordat de diplomatul rus pentru agenția TASS. Redăm mai jos pasajul la care face referire Rareș Bogdan, iar apoi interviul:

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la București: „Rusofobia chiar există în România și are rădăcini geopolitice foarte concrete.

În secolele XVIII-XIX, Rusia s-a străduit să ajungă la mări calde pentru a asigura trecerea nestingherită a navelor comerciale pe piețele mondiale. Interesele rusești au coincis sau au fost apropiate de cele românești, întrucât, prin lupta cu Imperiul Otoman, Rusia a deschis calea şi pentru viitoarea independență a României.

Contele Pavel Kiselev, care a condus principatele dunărene, în numele căruia a fost numit şi bulevardul unde se află astăzi Ambasada Federației Ruse, a realizat apoi reforme greu posibile chiar în Rusia, pentru că au mers mult mai departe decât permitea autocrația.

Totuși, după războiul Crimeii, elita română a făcut o alegere în favoarea Franței lui Napoleon al III-lea, care s-a comportat față de Rusia ca un rival geopolitic.

Dar principalul lucru este că Rusia nu a venit niciodată pe pământ românesc ca o cuceritoare, nu a comis niciodată crime de război, atrocități nebunești, asemănătoare cu cele pe care trupele române le-au comis pe teritoriul Uniunii Sovietice. Amintiți-vă doar de masacrul evreilor de la Odesa, de care este responsabil regimul Antonescu...

Și totuși, bunele tradiții de simpatie, prietenie, rudenie spirituală pe baza ortodoxiei au existat și mai există. Acum sunt distorsionate de straturile geopolitice recente și, din păcate, nu văd încă forțe în România care ar îndrăzni să ridice vocea în favoarea restabilirii adevărului istoric despre relațiile noastre.”


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”