Rareș Bogdan, dezvăluiri despre discuțiile din cadrul UE privind gazele

Rareș Bogdan, dezvăluiri despre discuțiile din cadrul UE privind gazele

Europarlamentarul  Rareș Bogdan, șeful delegației EPP a României în Parlamentul European, dezvăluiri despre discuțiile din cadrul UE privind gazele.
 
 
„Bătălia pentru independența energetică - Foarte interesantă discuția de azi din Comisia ITRE (Industrie, Cercetare, Energie) a Parlamentului European, unde un director din cadrul Comisiei a răspuns întrebărilor legate de situația rezervelor de gaze din UE, creșterea economisirii și situația piețelor de gaz și energie. După cum se știe, Comisia Europeană a propus pe 20 iulie un plan de reducere a cererii de gaze pt. a diminua voluntar consumul cu 15% până în primăvara lui 2023.
 
 
Există multă îngrijorare din cauza faptului că în caz de penurie gravă de gaze, există un mecanism de alertă care va face ca reducerea de 15% să fie obligatorie pentru cele 27 de state. Decizia nu aparține nici Comisiei, nici Parlamentului, care are rolul de a monitoriza aplicarea strategiei pentru asigurarea energiei, ci Consiliului. Interesant este și că reducerea de 15% va ține cont de realitatea din fiecare țară - de exemplu, capacitatea de a exporta din rezerve statelor aflate în dificultate. Azi sunt 13 state deconectate în urma închiderii conductei Nord Stream 1, decizie pusă de ruși pe seama unor „defecțiuni tehnice”, ceea ce este greu de crezut. E doar o formă de presiune.
 
 
Părerea mea o știți: cumpărarea de gaze de la Federația Rusă este cea mai proastă soluție, deoarece acest stat terorist este, astfel, încurajat să omoare oameni, să amenințe cu foametea etc. …Mă bucur că programul de interconectări a conductelor a luat avânt! Cineva le-a numit „conducte ale păcii”. N-a greșit. Ultima reușită în acest sens este cea dintre Slovacia și Polonia, care va permite primirea de gaze din Norvegia. După cum se știe, o soluție asemănătoare au adoptat Țările Baltice, unde din primăvară nu mai intră nicio moleculă de gaz rusesc. Există planuri de acest fel și între Portugalia, Spania și Franța. Dar sunt și alte soluții: sute de miliarde investite în energia verde. Aproape 6 mld. au fost alocate zilele trecute pentru energia eoliană prin NextGenerationEU.
 
 
În privința României, reafirm ce a spus premierul Nicolae Ciucă: vom trece cu bine de iarnă!”, a scris Rareș Bogdan pe Facebook.
 


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”