Rareș Bogdan, despre strategia PNL la prezidențiale, dacă PSD nu îl va susține pe Nicolae Ciucă

Rareș Bogdan, despre strategia PNL la prezidențiale, dacă PSD nu îl va susține pe Nicolae Ciucă

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat, miercuri, în cadrul unui interviu televizat, că dacă PSD nu îl va va susține pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, la alegerile prezidențiale, liberalii vor apela la formațiunile de dreapta, Nicolae Ciucă a declarat anterior că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

Rares Bogdan a dezvăluit planul PNL la prezidențiale  FOTO Facebook

Rares Bogdan a dezvăluit planul PNL la prezidențiale FOTO Facebook

"Candidatul PNL va câștiga alegerile prezidențiale. Se va pune în spatele lui întreaga dreaptă românească în cazul în care nu mergem cu candidatura comună cu PSD. În momentul în care nu vom reuși să mergem pe o soluție de tandem cu cei din PSD, în cazul în care ei nu îl acceptă pe Nicolae Ciucă ca și candidat, vom începe discuții cu toate forțele care se revendică de dreapta pentru a obține susținerea lor pentru generalul Nicolae Ciucă. E firesc să facem asta, nu e nimic anormal, comportamentul nostru este deschis și transparent", a declarat Rareș Bogdan, la DIGI 24, întrebat dacă candidatul PNL poate câștiga alegerile prezidențiale. 

Întrebat dacă asta ar crea probleme pentru guvernare, Rareș Bogdan a răspuns: "Cu cine să guvernăm? Nu putem guverna cu partidele de dreapta, care sunt fărâmițate". 

Ciucă: PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale 

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale.

"PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor, dar acum, când noi discutăm, nu se va schimba această abordare - PNL va avea propriul candidat", a afirmat Ciucă, la sediul PNL.

Întrebat despre faptul că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus că îşi doreşte o alianţă politică a social-democraţilor cu PNL şi dacă ar fi posibil scenariul ca PSD să-l susţină pe el la alegerile prezidenţiale, Ciucă a răspuns că fiecare partid trebuie să-şi mobilizeze electoratul şi să aibă propriile opţiuni pentru a intra în alegerile următoare.

"Vă spun încă o dată pe cifre - dacă ne uităm la cifrele obţinute de către fiecare partid, suma lor este considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Ca atare, electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se motivează, se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile şi identitatea fiecărui partid. Ca atare, în momentul de faţă, susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni şi argumente pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi în cele generale", a transmis liderul PNL, conform Agerpres.

Legat de posibilitatea unui tandem Nicolae Ciucă preşedinte - Marcel Ciolacu premier în următorii ani, el a menţionat că, după alegeri, se va vedea opţiunea cetăţenilor şi trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament.

"După ce avem alegerile şi vedem care sunt din nou rezultatele şi opţiunea cetăţenilor români la vot, trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament şi, de asemenea, o majoritate care să formeze o coaliţie pentru a putea să guvernăm pe principiul stabilităţii în continuare. Aceşti aproape trei ani de zile au demonstrat că, atunci când o coaliţie are această majoritate, cum spuneam, consistentă, poate să asigure deciziile necesare ca ţara să treacă prin situaţii deosebite, prin situaţii de criză şi, aşa cum vedem perspectiva, cel puţin pe termen scurt, va fi nevoie în continuare de aceea stabilitate politică să putem să guvernăm", a explicat Ciucă.

În opinia sa, coaliţia PSD - PNL poate funcţiona, chiar dacă va fi adversar cu Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale.

"Este vorba de o confruntare politică, sigur nu ne aşteptăm să fie un fel de tango, este o chestiune foarte serioasă în ceea ce priveşte guvernarea, iar, de partea cealaltă, aşa cum am făcut şi în campania la locale, vom merge pe aceeaşi linie a proiectelor, a obiectivelor, astfel încât să rămânem în decenţa pe care încercăm şi despre care vorbim şi trebuie să o generăm către fiecare dintre cetăţenii României", a adăugat Nicolae Ciucă.  

Ciolacu: Nu este o dorinţă proprie

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că decizia privind candidatul cu care va merge PSD la alegerile prezidenţiale se va lua împreună cu liderii partidului, inclusiv dacă va candida personal sau nu.

Varianta cu care va merge PSD o să o anunţ după ce vorbesc cu colegii mei. (...) Noi cu toţii ne dorim în viaţă foarte multe. Această decizie (dacă va candida sau nu - n.r.) o iau cu colegii mei, fiindcă nu este o dorinţă proprie, nu spunem o rugăciune şi ne punem o dorinţă. Lucrurile în politică sunt mai complicate", a spus premierul, după ce a fost întrebat, cu ce variantă va merge PSD la alegerile prezidenţiale 2024 şi dacă el personal îşi doreşte să candideze. Ciolacu a reiterat că PSD va avea candidat la prezidenţiale.

Marcel Ciolacu a spus că va avea întâlniri cu toţi liderii partidului, în această săptămână, în şedinţa Consiliului Politic Naţional şi va fi luată o decizie cu privire la candidatul formațiunii pentru alegerile prezidențiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii