Rareş Bogdan, despre Elena Lasconi: „Nu, nu cred că eşti bun să conduci dacă ai avut note de 5”

Rareş Bogdan, despre Elena Lasconi: „Nu, nu cred că eşti bun să conduci dacă ai avut note de 5”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan lansează atacul la adresa liderei USR, Elena Lasconi după ce în presă au apărut informații că în timpul facultății pe care aceasta a urmat-o la Deva a avut note de 5.

„Eu nu cred că trebuie să promovăm nici incultura, nici faptul că eşti bun să conduci o ţară, un guvern, un partid, dacă ai fost suficient de prost la şcoală şi dacă ai avut note de 5. Nu, nu cred că eşti bun să conduci, dacă ai avut note de 5”, a comentat Rareș Bogdan la la TVR Info, citat de News.ro.

G4Media a relatat pe larg despre studiile și notele principalilor candidați la președinția României, Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Elena Lascono și George Simion, în contextul controverselor din spațiul public, pe această temă.

În ceea ce o privește pe reprezentanta USR, Elena Lasconi, aceasta a absolvit Liceul Pedagogic „Sabin Drăgoi” din Deva în anul 1990. Potrivit CV-ului oficial, ea este economist licențiat al ASE București în profilul economic managementul turismului și comerțului, în anul 2001. În ultimele zile, Elena Lasconi s-a aflat în centrul unei controverse, pentru că nu a trecut în CV că a absolvit o facultate particulară din Deva din cadrul Universității Ecologice. În timpul facultății ea a avut note între 5 și 8, potrivit Newsweek, dar examenul de licență l-a luat la ASE cu nota 9,20.

Rareş Bogdan s-a raportat direct la Elena Lasconi, subliniind că România „nu trebuie să promoveze incultura”. El a adăugat că PNL mergea oricum pe profilarea candidatului Ciucă ca militar, om serios, și că el s-a bucurat foarte mult când a aflat că „Ciucă a fost şi şef de promoţie”.

„Pe mine m-a bucurat foarte mult când am aflat că a fost şi şef de promoţie şeful meu de partid, candidat la preşedinţie”, a spus Bogdan.

„Poate unii au încercat să ne explice că dacă ai rămas corigent, dacă ai rămas repetent, dacă ai avut note de 5, dacă ai făcut o facultate care s-a acreditat după câţiva ani şi nu ai făcut Academia Militară, Babeş Bolyai, Universitatea Bucureşti, Universitatea de vest din Timişoara (…) Nu, nu cred că eşti bun să conduci, dacă ai avut note de 5”, a mai arătat Rareş Bogdan.

Întrebat dacă educaţia va fi noua linie de campanie pentru prezidenţiale, Rareş Bogdan a spus: ”Noi nu am vrut să fie o temă de campanie, dar ne avantajează”.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 Noi informații cutremurătoare în cazul crimelor din Constanța. „Șacalul” ar mai fi ucis alte 4 femei, în același mod

5 Sute de români s-au trezit cu credite false în numele lor. Schema prin care poți fi păgubit