Rareș Bogdan: Dacă crește o singură taxă, PNL pleacă de la guvernare

Rareș Bogdan: Dacă crește o singură taxă, PNL pleacă de la guvernare

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că partidul din care face parte nu va tolera nicio majorare de taxe și impozite, amenințând cu retragerea de la guvernare în cazul unor astfel de măsuri.

Rareş Bogdan: Deja este prea mult ceea ce am acceptat în septembrie FOTO Inquam Photos George Călin

Dacă crește o singură taxă, PNL pleacă de la guvernare. Am fost extrem de clar. E pentru prima dată în 34 de ani când în legea bugetului este trecut clar că nu poate fi majorat niciun fel de impozit, niciun fel de taxe. Deja este prea mult ceea ce am acceptat în septembrie anul trecut cu acel pachet fiscal. Am înțeles că pachetul fiscal trebuie dublat de reducerea cheltuielilor, au fost introduse, am înțeles că trebuie să reducem... să creștem de la 1% la 3% impozitul la microîntreprinderi, nu am fost de acord cu scăderea plafonului de la 500.000 la 60.000 și bine am făcut.

Orice creștere de impozite și taxe, culmea, nu va rezolva situația economică decât pe termen scurt, dacă nu scădem cheltuielile bugetare și dacă nu chivernisim banul public”, a declarat Rareș Bogdan, potrivit Realitatea.net.  

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că după alegerile din acest an că va fi făcută o reformă fiscală, însă nu va fi vorba de noi taxe. „Nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim-ministru, cu toate că aveam deficit lăsat de 6,8%.”

Pe de altă parte, după cum a relatat „Adevărul”, miniștrii PNL au fost amenințați, recent, de PSD, cu excluderea din Guvern dacă nu semnează pentru ca alegerile prezidențiale să fie organizate în septembrie, așa cum vrea să impună premierul Marcel Ciolacu.

De altfel, liderii PSD și PNL se reunesc, marți, pentru a stabili definitiv data la care vor avea loc alegerile prezidențiale. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că joi urmează să fie adoptat actul normativ privind organizarea scrutinului, iar variantele care sunt luate în considerare sunt 15 sau 29 septembrie.  


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Se strânge „lațul albanez“ în jurul lui Coldea

2 Foarte interesante amănunte!

3 „Thassos? / Am găsit un fel de Costinești, cu manele la taverne, ciorbă de burtă și mititei și bătăi între români”

4 VIDEO Atât poate China, deocamdată, în „bătălia” cu SUA?

5 Amănunte care dau de gândit din dosarul fostului episcop Bârlădeanu, cu peste 50 de violuri asupra elevilor de la seminar