Rareș Bogdan, apel dramatic: „Președintele României este obligat să acționeze, trebuie să convoace CSAT, să blocheze ultimul tun al lui Dragnea”
Rareș Bogdan, apel dramatic: „Președintele României este obligat să acționeze, trebuie să convoace CSAT, să blocheze ultimul tun al lui Dragnea”. Realizatorul TV Rares Bogdan a solicitat, duminica, in direct la Realitatea TV ca presedintele Klaus Iohannis sa convoace CSAT pentru a bloca „jefuirea cu buna stiinta” a Romaniei de catre clica lui Liviu Dragnea prin intermediul Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii.
„Presedintele Romaniei este obligat sa actioneze, trebuie sa convoace CSAT. Daca nici pentru asta nu se convoaca CSAT, atunci pentru ce?”, a spus Rares Bogdan.
Victor Ponta a dezvaluit, vineri, ca OUG privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii nu a primit si avizul Ministerului Justitiei, fiind considerata „neconstitutionala”.
„Eu spun cat se poate de clar si asumat. Inclusiv pentru cei ce se mira stiind razboaiele noastre crunte din trecutul nu foarte indepartat. Sunt momente in istoria unei tari cand orice conflict al trecutului trebuie ingropat. Nu pot sta cu mainile in san cand tara mea este jefuita cu buna stiinta. Constituirea Fondului Suveran si mai ales modul in care acesta va fi administrat reprezinta ‘Ultimul tun’ al lui Liviu Dragnea si a clicii sale. De aceasta data este vorba despre hotie din avutia nationala. Sau, mai corect, a ce a mai ramas din avutia nationala. Ingrop securea razboiului cu oricine lupta pentru ca tara aceasta, Romania mea si a dumneavoastra, sa fie secatuita, poporul acesta sa nu ajunga sa nu mai detina nimic in propria tara”, a mai spus Rares Bogdan.
Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a evitat, vineri, sa spuna daca Ministerul Justitiei a transmis Guvernului adresa respectiva. La insistentele jurnalistilor, Tudorel Toader a precizat ca el a fost in Guvern si a votat, prin urmare opinia sa este evidenta.
Ministerul Justitiei a atras atentia asupra caracterului neconstitutional al OUG privind infiintarea Fondului din urmatoarele motive: neindeplinirea conditiilor pentru situatia extraordinara, sintagma ”fonduri suverane” este susceptibila sa creeze confuzie, derogarile de la unele prevederi legale.
Ministerul Justitiei a propus ca actul normativ sa fie promovat sub forma de proiect de lege, iar, tinand cont de acest argument, Ministerul Finantelor a propus ca decizia asupra oprotunitatii adoptarii prin OUG sa se ia in sedinta de Guvern.
Cu toate acestea, Guvernul a adoptat, joi, Ordonanta privind infiintarea Fondului Suveran de Dezvoltare si Investitii (FSDI), care ar urma sa aiba o capitalizare de circa 9 miliarde de lei. Ulterior, vor fi stabilitate si companiile care intra in Fond, a anuntat, joi, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.
Pe lista companiilor care ar urma sa faca parte din Fond sunt firme precum Tarom, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Romgaz, Romsilva, CFR Calatori, CFR Marfa, aeroporturile din Bucuresti, portul Constanta, Posta Romana sau Cupru Min.