RÂMĂ a fost înfipt șef la AEP. Alegerile și banii pentru partide sunt la mâna lui....

RÂMĂ a fost înfipt șef la AEP. Alegerile și banii pentru partide sunt la mâna lui....

Una dintre cele mai penibile forme umane care au maculat viața românilor din ultimii ani, râma Daniel Barbu, a fost înfipt de PSD-ALDE la conducerea Autorităţii Electorale Permanente (AEP) cu 241 voturi „pentru” şi 63 „împotrivă”. Râmă a fost propus de ALDE pentru această funcție. Alegerile și banii pentru partide sunt la mâna lui...

Şeful AEP nu poate fi membru al unui partid politic!!!, având la dispoziţie 15 zile de la validarea mandatului pentru a renunţa la această calitate. Mandatul preşedintelui AEP este de opt ani şi poate fi reînnoit o singură dată.

În septembrie 2016, Daniel Barbu a fost criticat vehement după o declaraţie jegoasă. El a declarat atunci, în cadrul Ligii Aleşilor Locali ai partidului, că meseria de politician este cea mai grea, mai grea decât meseriile cele mai periculoase, precum mineritul şi a adăugat că este mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, pentru că ”spaţiul public a devenit un fel de teatru de operaţiuni în care orice ales local sau naţional îşi riscă libertatea, sănătatea, în fiecare zi”.

În replică, Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi, rănit grav în Afganistan de un dispozitiv explozibil improvizat, declara pentru News.ro că i se pare incredibilă afirmaţia senatorului Daniel Barbu şi l-a invitat să ia parte la o excursie „all inclusive” în teatrul de operaţii.

"Îi ofer (lui Daniel Barbu - n.r.) o excursie all inclusive în Afganistan. Unde preotul ne citeşte de fiecare dată când ieşim din bază. Acolo Dumnezeu ştie dacă te mai întorci sau nu. Mi se pare incredibilă comparaţia”, a spus Marius Apostol, preşedintele Asociaţiei Militarilor Veterani şi Militarilor cu Dizabilităţi „Sfântul Dimitrie”, militar în Armata României rămas cu dizabilităţi în urma unei explozii a unui dispozitiv improvizat din Afganistan.

Şi Florin Valea, veteran cu trei misiuni în Afganistan, i-a transmis, pe Facebook, un mesaj dur lui Daniel Barbu, afirmând că ar trebui să îi fie "striviţi" ochelarii de către un soldat pentru aceste declaraţii.

Ulterior, Barbu a spus că regretă dacă a "lezat sensibilitatea cuiva" şi că nu a vrut să "ofenseze pe nimeni" prin declaraţiile potrivit cărora meseria de politician este cea mai grea, mai grea decât cea de miner şi mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan, el susţinând că a fost "o simplă metaforă". El a mai susţinut că "valul de violenţă verbală şi de atitudine, de ameninţări fizice" care i-au fost adresate confirmă faptul că "e riscant să fii politician”. Întrebat cum i s-au părut reacţiile soldaţilor, el a spus că acestea au fost "inacceptabile pentru o societate civilizată, raportate la o simplă metaforă”.

De altfel, Daniel Barbu a plecat din funcţia de ministru al Culturii, pe care a deţinut-o în guvernul Ponta, tot în urma unei afirmaţii controversate, când a comparat bugetul programului de prevenire HIV şi bugetul programelor Ministerului Culturii.

La finalul anului 2013, Daniel Barbu, ministru al Culturii atunci, a participat la o serie de manifestări denumite SpectActor de la Teatrul Naţional din Craiova, iar, la finalul acestora, a răspuns mai multor întrebări venite din rândul celor prezenţi în sala de spectacole.

Printre răspunsurile ministrului s-a numărat şi cel în care a făcut referire la suma mare alocată pentru programul de prevenire şi combatere HIV/SIDA: "La dezbaterile pe bugetul 2014, m-a frapat, m-a cutremurat cu adevărat următorul lucru. Credeţi-mă, nu vreau să par cinic în faţa dumneavoastră, cu tot respectul pentru respectiva categorie de concetăţeni ai noştri. Bugetul, programul naţional pentru prevenirea şi tratarea HIV/SIDA este jumătate ca buget din toate programele Ministerului Culturii. Deci, ai Ministerul Culturii şi programul naţional de combatere şi tratament HIV/SIDA. Jumătate. Unu la doi. După părerea mea, nu suntem în Africa de Sud. Nu sunt milioane de concetăţeni afectaţi de acest hidos flagel al epocii noastre. Personal, nu înţeleg. Am fost cutremurat când mi-am dat seama câte Festivaluri Shakespeare sau cât de amplu am putea face evenimentul, Festivalul Shakespeare de la Craiova, dacă nu am avea acel program sau dacă acel program ar fi la jumătate".

Urmare a criticilor vehemente, Daniel Barbu a demisionat din funcţia de ministru, în 12 decembrie 2013, însă în ianuarie 2014 a fost numit într-o nouă sinecură, la Consiliul Ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.




populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”