Quintus: Nu pot accepta că o instanţă judecătorească se poate substitui voinţei membrilor PNL

Quintus: Nu pot accepta că o instanţă judecătorească se poate substitui voinţei membrilor PNL

Preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus s-a arătat surprins de decizia Tribunalului privind statutul PNL, Quintus spunând că respectă hotărârile judecătoreşti, dar că nu poate accepta ca o instanţă să se substituie "voinţei nete, unanime a membrilor PNL".

Mircea Ionescu Quintus (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Prezent, marţi seară, la Ploieşti, la o întâlnire între liderii ACL şi simpatizanţi, preşedintele de onoare al PNL Mircea Ionescu Quintus a spus că este "surprins" şi încearcă să-şi păstreze "calmul" după ce a aflat că o instanţă de judecată s-a pronunţat asupra statutului PNL.

Quintus a spus că el este cel care a introdus în Constituţie sintagma "nimeni nu e mai presus de lege", în acest context spunând că în ceea ce priveşte PNL "nimeni nu e mai presus de legea PNL, care este statutul partidului".

"Respect hotărârile judecătoreşti, timp de 50 de ani ca avocat am pledat pentru respectarea legilor, dar nici nu pot să accept că o instanţă judecătorească se poate substitui voinţei nete, unanime a membrilor PNL", a spus Quintus în faţa celor câteva sute de simpatizanţi ai ACL prezenţi la întâlnirea de la Ploieşti.

Acesta a adăugat că Klaus Iohannis a fost ales preşedintele PNL "potrivit tuturor regulilor şi moralei Partidului Naţional Liberal", adăugând că Iohannis "este, rămâne şi va fi preşedinte al PNL până intră la Cotroceni".

Tribunalul Bucureşti a respins modificările aduse statutului PNL la congresul din iunie, menţionând că "ia act de lucrările congresului", la care Klaus Iohannis a fost ales preşedinte al formaţiunii, în baza derogărilor privind vechimea necesară în partid.

În decizia luată luni de Tribunalul Bucureşti, se arată că instanţa "ia act de lucrările congresului", dar "respinge capătul de cerere cu privire la modificarea statutului".

"Admite în parte cererea formulată de petentul Partidul Naţional Liberal, prin secretar general Marian Petrache . Dispune consemnarea în registrul partidelor politice a documentelor ce atestă desfăşurarea adunărilor generale ale partidului, respectiv procesul-verbal al Congresului Extraordinar din data de 27.06.2014 şi procesul-verbal al Congresului Ordinar din data de 28.06.2014. Admite în parte cererea de intervenţie voluntară principală formulată de intervenientul Dănuţ Bădău . Respinge cererea formulată de petentul Partidului Naţional Liberal de încuviinţare a modificărilor aduse Statutului Partidului Naţional Liberal", se arată în decizia Tribunalului Bucureşti.

Cererea de înregistrare a modificărilor aduse Statutului PNL a fost depusă la Tribunalul Bucureşti în 8 iulie, iar judecarea a început în 7 august, când instanţa a constatat că a fost formulată o cerere de intervenţie în interes propriu de către Dănuţ Bădău, primarul oraşului Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, care a solicitat anularea Congresului PNL din 28 iunie şi a tuturor actelor emise în legătură cu acesta.

La următorul termen, din 5 septembrie, instanţa a dispus disjungerea cererii de intervenţie formulată de Bădău în contradictoriu cu Partidul Naţional Liberal şi a dispus formarea unui nou dosar şi înaintarea către Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a Contencios Administrativ şi Fiscal, pentru a fi discutată solicitarea de anulare a deciziilor de la Congresul PNL din 28 iunie.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”