Puțura i-a cerut unei judecătoare o soluție favorabilă pentru soția sa într-un dosar de revendicare (surse)
Fostul secretar de stat în Ministerul Justiției Ovidiu Puțura ar fi cerut unei judecătoare o soluție favorabilă soției sale, Alina Puțura, în dosarul civil având ca obiect o revendicare imobiliară, finalizat ulterior cu admitea acțiunii acesteia și obligarea recunoașterii dreptul de proprietate asupra unei porțiuni de teren în suprafață de 916 mp, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.
Sursele au explicat că în dosarul 11544/190/2012, având ca obiect revendicare imobiliară, Alina Puțura are calitatea de recurent — reclamant iar în fond Judecătoria Bistrița îi respinsese acțiunea, decizie atacată la Tribunalul Bistrița.
Potrivit surselor, în noiembrie anul trecut, Ovidiu Puțura s-a întâlnit cu una dintre judecătoare în incinta restaurantului unui hotel din București, unde au discutat despre faptul că fiul acesteia nu a promovat concursul pentru dobândirea calității de notar stagiar din 22 septembrie 2014, candidatura sa fiind respinsă în urma unui incident petrecut în sala de examen, ce a contribuit la "sancționarea disciplinară".
În acest context, fostul secretar de stat ar fi lăsat să se înțeleagă că prin intervenții, prin intermediul unui funcționar cu influență la nivelul comisiei de examinare a Camerei Notarilor Publici Cluj, va face demersuri pentru ca fiul acesteia să promoveze în 2015 acest examen, prin fraudare.
Puțura, au menționat sursele, a avansat ca variantă și înscrierea candidaturii acestuia la o altă cameră a notarilor publici din țară decât Camera Notarilor Publici din Cluj-Napoca, ce urma a fi stabilită de funcționarul la care apela și despre care știa că este mai accesibilă, "probabil în secuime sau în zona Moldovei", urmând ca după admitere stagiarul să fie susținut să se mute cu cabinetul în municipiul Bistrița.
Sursele au arătat că, în schimbul promisiunilor formulate de Puțura, judecătoarea (n.r. — Corina Iacob) s-a angajat să dea curs solicitărilor acestuia, să obțină o soluție favorabilă soției sale în respectivul dosar, aflat în recurs, și să convingă pe cel puțin una din colegele de complet.
Acestea au mai precizat că, urmare a influenței exercitate de Puțura, completul a dat o soluție favorabilă, respectiv a admis recursul Alinei Puțura și, în consecință, au fost obligați pârâții "să recunoască dreptul de proprietate al reclamantei asupra porțiunii de teren în suprafață de 916 mp, Bistrița, evidențiat cu roșu în schița anexă la raportul de expertiză tehnică, să-l predea în posesie și să se abțină pe viitor de la orice acte de conturbare ori deposedare. Totodată, pârâții au fost obligați să-și ridice imobilele construcții edificate pe terenul de mai sus".
Procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de Ovidiu Puțura, judecător la Tribunalul Bistrița, în prezent director la Direcția contencios din Ministerul Justiției, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, pentru dare de mită și trafic de influență.
AGERPRES