Putin trece la „războiul subteran“ în Ucraina. Soldații lui Kim Jong Un îi vor construi tunelurile pe sub linia frontului

Putin trece la „războiul subteran“ în Ucraina. Soldații lui Kim Jong Un îi vor construi tunelurile pe sub linia frontului

Kievul suspectează că geniștii trimiși de Kim Jong Un nu sunt pentru "lucrări de restaurare" în Donbas, așa cum s-a declarat, ci pentru un scop ascuns.

Militari ucraineni in tranșee in Donbas FOTO Profimedia

Cei câteva mii de militari nord-coreeni ar avea misiunea de a săpa tuneluri în Rusia pentru a deschide un nou "front subteran" la granița cu Ucraina, ca parte a unei înțelegeri cu Vladimir Putin.

Rusia a folosit deja tuneluri de două ori în timpul conflictului, la Avdiivka și Torețk, afirmă analistul United Ukraine Aleksei Kușci, care a avertizat cu privire la o încercare a lui Putin de a ieși din "impasul" războiului prin săparea de tuneluri în vară și toamnă.

„Judecând după diverse surse, aproximativ cinci brigăzi de geniu ale armatei nord-coreene ar putea ajunge în Donbas“, a spus el.

Dacă este așa, ar putea fi vorba de 15.000 de oameni sau mai mult. Kușci a spus că este "ilogic" să se lucrează la "restaurare" în timp ce războiul este "în plină desfășurare".

Rusia s-a folosit de tuneluri de două ori în conflict

"Avansul Rusiei în apropiere de Avdiivka și Torețk a avut loc, printre altele, ca urmare a utilizării tunelurilor subterane", a spus el.

În Avdiivka, exista deja un tunel, în timp ce în Torețk a fost săpat - cu o lungime de aproape trei kilometri.

Aceasta a fost "o nouă tehnologie de război... pentru a se proteja împotriva atacurilor cu drone și artilerie - subminarea, deplasarea în spate, cucerirea pozițiilor, săparea în interior. Cine poate săpa mai bine decât coreenii? Phenianul și-a dezvoltat propria teorie a războiului subteran pe baza operațiunilor sale din Războiul din Coreea“, a mai spus acesta.

Tunelurile care se întind între Coreea de Nord și Coreea de Sud, despre care dezertorii au spus că Kim Il Sung a ordonat armatei sale să le construiască, au fost descoperite în anii 1970.

Se presupune că tehnicile de război subteran ale Coreei au fost dezvoltate pe fondul paranoiei cu privire la un atac occidental cu arme nucleare.

În estul Ucrainei, "tacticile subterane pot fi utilizate pentru o ofensivă târâtoare" și pentru a străpunge sisteme de apărare complexe și stratificate, precum și pentru a minimiza pierderile cauzate de loviturile dronelor și artileriei", a declarat el.

Strategia "războiului subteran"

"Nu aș fi surprins dacă strategia "războiului subteran" a fost aprobată în timpul vizitei lui Putin în Coreea de Nord. Poate că a fost sugerată chiar de nord-coreeni.

Ucraina trebuie să se pregătească tehnic pentru astfel de riscuri", a adăugat analistul Aleksei Kușci.

În Avdiivka, comandantul rus Anton "Zima" Morozov, în vârstă de 28 de ani, a condus trupele în patru labe pe o conductă de beton de un kilometru și un sfert - pe care rușii au curîtat=o în luni de zile.

Aceștia au ajuns în spatele pozițiilor ucrainene în timpul uneia dintre cele mai sângeroase și strânse bătălii ale războiului.

O relatare rusă a acestei operațiuni spunea: "Când totul a fost pregătit, peste 100 dintre soldații noștri de atac și-au croit drum prin conductă până în spatele poziției-cheie ucrainene numite Țar Hunt [fost hotel și complex de recreere].

Majoritatea forțelor armate ucrainene care se apărau au fost distruse, iar aproximativ o duzină au fost capturate.

Operațiunea le-a oferit rușilor un cap de pod cheie, grăbind retragerea ucrainenilor din Avdiivka.

Morozov a fost recomandat pentru a primi cea mai înaltă distincție a Kremlinului - Erou al Rusiei - dar a fost asasinat înainte de a o primi.

A fost împușcat de 11 ori într-o operațiune aparent ucraineană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii