Putin și-a promovat nepoata în funcția de secretar de stat, la două luni după numirea acesteia în funcția de ministru adjunct al Apărării

Putin și-a promovat nepoata în funcția de secretar de stat, la două luni după numirea acesteia în funcția de ministru adjunct al Apărării

Președintele rus Vladimir Putin a numit-o pe nepoata sa, Anna Tsivileva, în funcția de secretar de stat în Ministerul Apărării. Ea deține și funcția de ministru adjunct al apărării, post în care a fost numită pe 17 iulie, potrivit The Moscow Times .

Anna Tsivileva, nepoata lui Putin. FOTO X

Anna Tsivileva, nepoata lui Putin. FOTO X

Anna Tsivileva (52 de ani) a fost însărcinată să supravegheze organizarea sprijinului social și locativ pentru militari. Tsivileva a continuat să gestioneze și Fondul de stat Apărătorii Patriei.

Pe lângă Ministerul Apărării, Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Situațiilor de Urgență, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul de Informații Externe, FSB și OFS au voie să aibă și un secretar de stat.

Poziția a fost stabilită prin decretul lui Putin din 2005. Cei care ocupă un astfel de post fac propuneri de modificare a legislației, ajută la dezvoltarea poziției președintelui și a guvernului cu privire la noile proiecte de lege și asigură interacțiunea cu camerele Adunării Federale: Duma de Stat și Consiliul Federației.

Potrivit reglementărilor, rușii cu studii profesionale superioare și experiență în serviciul public pot ocupa funcția de secretar de stat. Printre altele, li se cere să cunoască Constituția, precum și legile federale care reglementează problemele din competența lor.

Până la 17 iunie 2024, secretarul de stat - ministru adjunct al apărării a fost Nikolai Pankov, care lucrase în departament din 2001, iar pe vremea sovietică a servit în KGB. În iunie, Putin l-a concediat după demisia lui Serghei Șoigu, alături de alți viceminiștri Ruslan Țsalikov, Tatyana Shevtsova și Pavel Popov.

Potrivit guvernului britanic, ea este fiica vărului lui Putin, ceea ce înseamnă că este verișoara președintelui. Soțul ei Serghei Tsivilev a condus Ministerul Energiei în mai și a fost și guvernatorul regiunii Kemerovo.

Tsivileva a absolvit Academia Medicală de Stat Ivanovo și Universitatea Prieteniei Popoarelor din Rusia. Înainte ca Putin să devină președinte, ea a lucrat ca medic într-un spital de psihiatrie din Ivanovo. Apoi, Tsivileva s-a mutat la Moscova, unde a început să vândă echipament medical.

În 2007, s-a căsătorit cu Tsivilev. Ulterior, cei doi au devenit proprietarii companiei de cărbune Kolmar, deși câștigurile lor nu le-au permis să achiziționeze activul, a cărui valoare la acel moment era de aproximativ 400 de milioane de dolari, potrivit agenției, soții Tsivilev au primitcompani de la prietenul lui Putin, omul de afaceri Ghenadi Timcenko.

În august 2022, compania de cărbune s-a mutat din Elveția în Dubai pentru a eluda sancțiunile asupra cărbunelui rusesc. Familia deține și o afacere de turism în stațiunea de schi Sheregesh, care este deținută de fiul lui Tsivileva din prima căsătorie.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, nepoata lui Putin a fost sancționată din partea Regatului Unit și a Uniunii Europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ungaria a început provocările? / Oficios ungar, atac dur la adresa statului român dar și la liderii „lași” ai UDMR

2 Ești român? / Citește acest text al profesorului Dan Ungureanu!

3 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

4 „Aceasta e mutarea de șah” / Lovitura genială a ucrainenilor care îi poate sili pe ruși să ceară pace

5 VIDEO „Păpușul” lui Putin tremură? / „Am putea pierde”