Putin joacă la intimidare. Rusia face exerciții cu lansatoare mobile de rachete nucleare VIDEO

Putin joacă la intimidare. Rusia face exerciții cu lansatoare mobile de rachete nucleare VIDEO

Rusia desfășoară exerciții care implică lansatoare de rachete nucleare Yars, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Acestea au loc la mai puțin de o lună după ce țara a organizat exerciții de desfășurare a armelor nucleare tactice împreună cu aliatul său Belarus, transmite Reuters .

Rusia testează lansatoare mobile de rachete nucleare FOTO Defcon Threat Monitor / X

Rusia testează lansatoare mobile de rachete nucleare FOTO Defcon Threat Monitor / X

Potrivit ministerului rus, echipajele lansatoarelor de rachetă Yars din cel puțin două regiuni diferite sunt pregătite să se deplaseze la peste 100 de kilometri și să exerseze camuflarea și desfășurarea sistemelor.

Oficialii de la Moscova au publicat o înregistrare video, care arată un lansator mobil ce face diferite manevre de-a lungul unor drumuri forestiere.

"Exerciții similare vor avea loc și la alte unități de rachete în viitorul apropiat", a mai transmis Ministerul Apărării al Rusiei.

În luna iunie, Rusia a desfășurat exerciții cu arme nucleare tactice, împreună cu aliatul său Belarus.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat la vremea respectivă că Moscova nu are nevoie să folosească arme nucleare pentru a-și asigura victoria în Ucraina, însă a adăugat că nu exclude ca în doctrina nucleară a Rusiei să aibă loc modificări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii