Putin e conștient că acordul lui Trump va eșua și își face planuri să-l ucidă pe Zelenski, spune un expert

Putin e conștient că acordul lui Trump va eșua și își face planuri să-l ucidă pe Zelenski, spune un expert

Președintele rus Vladimir Putin este conștient de faptul că metoda lui Donald Trump nu va funcționa astfel că își face planuri să cucerească Ucraina și să-l ucidă pe președintele Volodimir Zelenski, ca să se asigure că țara lui nu va fi învinsă în război.

Vladimir Putin la Clubul de Discuții Valdai FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin la Clubul de Discuții Valdai FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin „știe” că acordul lui Donald Trump cu Ucraina va eșua, așa că se pregătește pentru întoarcerea acestuia la Casa Albă, a apreciat un expert în afaceri mondiale pentru The Mirror.

Profesorul Anthony Glees, expert în securitate și informații la Universitatea din Buckingham, a spus că aprobarea de către dictatorul rus a unei noi doctrine nucleare pare să indice faptul că Putin face planuri înainte de revenirea lui Trump la Casa Albă, după ce Joe Biden a permis Ucrainei să lovească în Rusia cu rachete furnizate de SUA. Înainte de a se muta în Biroul Oval, Trump a promis că va limita sprijinul american pentru Ucraina și va pune capăt războiului cât mai curând posibil.

„El [Putin] știe Trump va face pace pe baza a ceea ce Putin a cucerit deja, silind Ucraina să amâne aderarea la NATO timp de 25 de ani”, a spus el, în contextul în care Ucraina a lansat rachete cu rază lungă de acțiune asupra unei instalații militare din Rusia, iar Putin a semnat un nou decret prin care aprobă noi condiții de folosire a armelor nucleare.

„Putin știe că această înțelegere nu ar merita nici hârtia pe care este scrisă și, după un timp, va căuta să ia toată Ucraina și să-l omoare și pe Zelenski”, a spus expertul, care a adăugat că Putin este conștient de faptul că noua administrație americană este condusă de pacifiști, așa cum demonstrează criticile lui Donald Trump Jr la adresa lui Biden, după ce acesta a permis Ucrainei să folosească rachete furnizate de SUA pentru a ataca în Rusia.

Fiul președintelui ales a scris pe X: „Complexul Industrial Militar pare să dorească să se asigure că vor începe cel de-al treilea război mondial înainte ca tatăl meu să aibă șansa de a crea pacea și de a salva vieți. Trebuie să blocheze acele trilioane de dolari. Imbecili!"

Profesorul Glees a spus că „complexul militar-industrial” este „termenul hippie folosit de pacificatorii din anii 1960 și 1970”, a explicat el: „Este foarte semnificativ, pentru că Trump este de fapt un pacifist. Lui nu-i plac ostilitățile, a evitat prilejul de a satisface serviciul militar și a vrut pace cu orice preț. ... Trump crede că poți cumpăra pacea dându-le dictatorilor ceea ce își doresc, în speranța vană că în acest fel ei nu vor cere mai mult. Istoria arată cât de prostesc este acest lucru”.

Expertul a spus că noua doctrină a lui Putin arată că acesta amenință fără sfială că „se va simți liber să lanseze o lovitură nucleară fie asupra Ucrainei, fie chiar asupra SUA și/sau Marea Britanie, dacă are chef”. El spune „nu doar că ar folosi arme nucleare dacă Rusia (sau Belarus ) s-ar confrunta cu o agresiune din partea unor arme convenționale, dacă aceasta ar „amenința suveranitatea sau integritatea teritorială”, ci și în cazul în care un stat înarmat convențional (de exemplu, Ucraina) ar fi „sprijinit” de o putere nucleară (de exemplu SUA – sau Marea Britanie) - acest fapt ar fi considerat un „atac comun” asupra Rusiei și ar fi întâmpinat cu un răspuns nuclear”.

În timp ce amenințarea unui conflict mai larg planează, expertul a spus că acum „luptăm pentru modul nostru de viață” și va trebui să ne „înarmam cu arme și forțe convenționale cât de repede putem”.

„Ar trebui să-i spunem lui Putin că nu vom mai pleca urechea la aceste amenințări ...Dacă ne atacă pe noi și NATO îl vom nimici. Din păcate nu putem împiedica pe Trump să-i dea lui Putin Ucraina, fie la începutul anului viitor, fie în anii următori. Acesta este rezultatul faptului că suntem prea slabi în termeni convenționali și că avem un președinte american care se teme să-și susțină cuvintele fine cu armele rafinate de care Ucraina avea nevoie.

Dar pentru mine este limpede că nu putem face nimic, până la preluarea mandatului lui Trump, care să salveze Ucraina pe termen lung, în afară de a ne înarma cu arme și forțe convenționale cât de repede putem. Aceasta este o problemă uriașă pentru un Regat Unit și o UE strâmtorate, dar luptăm pentru modul nostru de viață, or asta nu este ieftin.”

Profesorul Glees e de părere că rachetele care au lovit Rusia nu vor declanșa un răspuns nuclear în acest moment - dar a adăugat că va trebui să așteptăm să vedem dacă Trump va avea vreo reacție la ultimele evoluții.

Amenințările nucleare ale lui Putin

Documentul semnat de Putin marți este o actualizare a unei versiuni anterioare, din iunie 2020, potrivit căreia Rusia poate folosi descurajarea nucleară pentru a preveni agresiunea din partea puterilor ostile și a blocurilor militare care au arme de distrugere în masă sau arsenale mari de arme convenționale, a raportat RT. Potrivit documentului, țările care își oferă spațiul suveran unei alte părți pentru a pregăti și lansa un atac împotriva Rusiei intră, de asemenea, sub incidența politicii.

Documentul aprobat de președintele rus mai spune că un atac al unui singur membru dintr-un bloc, chiar și al unuia care nu are arme nucleare, va fi considerat un atac al întregului colectiv.

Dmitri Medvedev, care a fost vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei din 2020, a spus că în acest caz s-ar putea declanșa cel de-al treilea război mondial.

„Nu este atât de important cine și când a luat decizia de a folosi rachete tactice balistice și de croazieră cu rază lungă de acțiune ale NATO „în adâncul teritoriului” Rusiei. Mai mult, au existat deja încercări de a le folosi împotriva țării noastre”, a scris el.

„Nu este important cât de multe are inamicul astăzi. De asemenea, este important să remarcăm că utilizarea lor, în opinia inamicilor noștri, ar trebui să aibă nu doar un efect militar, ci și informațional. Nu are prea multă importanță faptul că aceste rachete nu vor putea aduce o contribuție semnificativă la acțiunile militare ale inamicului. Și nici că, prin astfel de decizii, actuala administrație americană creează în mod deliberat o astfel de escaladare a conflictului pe care Trump și echipa lui vor fi siliți să le gestioneze.

Un singur lucru are importanță - ce a spus șeful statului rus pe 12 septembrie. Drept urmare, astăzi a fost aprobată o nouă versiune a Fundamentelor politicii de stat în domeniul descurajării nucleare. Utilizarea rachetelor în acest mod poate fi acum calificat drept un atac al țărilor blocului asupra Rusiei. În acest caz, apare dreptul de a lansa o lovitură de represalii cu arme de distrugere în masă împotriva Kievului și a principalelor facilități ale NATO, oriunde s-ar afla. Or, asta înseamnă deja al treilea război mondial.”

Acest gen de declarații au determinat mai multe țări NATO să publice broșuri în care își sfătuiesc populația cu privire la modalități de pregătire în vederea unui război. De pildă, locuitorii din Suedia au primit informații actualizate despre ce ar trebui să facă în cazul în care izbucnește războiul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

2 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 Ciudată poveste...

5 Care vor fi revendicările Rusiei / Putin a schițat conturul unui acord de pace cu Ucraina