Putin ar fi cerut binecuvântarea șamanilor din Mongolia privind folosirea armelor nucleare

Putin ar fi cerut binecuvântarea șamanilor din Mongolia privind folosirea armelor nucleare

Vizita de stat pe care a efectuat-o Vladimir Putin în Mongolia luna aceasta ar fi inclus întâlniri cu șamani în scopul de a obține binecuvântarea privind utilizarea armelor nucleare, susține un jurnalist rus independent, potrivit Newsweek.

Vladimir Putin a vizitat Mongolia pe 3 septembrie FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin a vizitat Mongolia pe 3 septembrie FOTO EPA-EFE

Într-un articol pentru publicația germană Der Speigel, jurnalistul independent rus Mihail Zigar a relatat despre zvonuri din surse de la Kremlin privind motivul pentru care președintele rus ar vizita o țară care nu ar fi în fruntea listei de priorități geopolitice a Moscovei.

Înainte de vizita din 3 septembrie, presa s-a concentrat asupra întrebarii dacă liderul mongol Ukhnaa Khurelsuk Ulaanbaatar, a cărui țară este dependentă de gazul rusesc, îl va aresta pe Putin și îl va extrăda la Haga pentru a fi judecat pentru crime de război, așa cum a cerut Curtea Penală Internațională (CPI).

A fost prima vizită a lui Putin într-o țară membră a CPI de când aceasta a emis un mandat de arestare, în urmă cu 18 luni, pentru deportarea forțată a copiilor din Ucraina în Rusia în timpul războiului în curs.

Putin a participat la sărbătorile care marchează cea de-a 85-a aniversare a victoriei sovieto-mongole asupra Japoniei imperiale în Bătălia de la Khalkhin Gol.

Notând că este a treia vizită a liderului rus în această țară într-un deceniu, Zigar a scris că mai curând „motivul sunt șamanii”.

„Vladimir Putin este cunoscut pentru atitudinea sa specială față de misticism. Și s-ar părea că îmbină interesul pentru mistica ortodoxă cu tradițiile păgâne", a scris jurnalistul, editorul fondator al rețelei independente de televiziune Dozjd, interzisă în Rusia și care transmite din Olanda.

„La Moscova, circulă acum un zvon că Putin are nevoie de binecuvântarea șamanilor pentru folosirea armelor nucleare. Fără acordul acestora, nu ar îndrăzni să facă un pas atât de serios de teamă să nu supere spiritele. Și s-ar fi întors din Mongolia satisfăcut.”

Abbas Galliamov, foșt scriitor de discursuri al lui Putin, a spus că a auzit zvonuri despre legăturile lui Putin cu șamanii și că, în afara faptului de a cere „binecuvântare pentru folosirea armelor nucleare [„armele zeilor”], Putin ar fi fost interesat și de problema propriei longevități, precum și a reîncarnării.”

„Se spune că a fost foarte mulțumit de întâlnire și de ritualurile săvîrșite”, a scris Galliamov pe Telegram.

În articolul său, Zigar a făcut observația că atât Mongolia, cât și Tuva, republica rusă pe care Putin a vizitat-o ​​înainte de călătoria sa la Ulaanbaatar, capitalaMongoliei, sunt considerate epicentrul celor mai puternici șamani din lume.

Liderul rus a fost anterior în vacanță la Tuva cu fostul său ministru al apărării, Serghei Șoigu , născut aici, iar potrivit unor relatări cei doi ar fi participat la ritualuri șamaniste, a scris Zigar. Acesta a fost declarat agent străin în Rusia, fiind condamnat în lipsă pe motiv că ar fi propagat informații false despre armata rusă.

În octombrie 2023, Kara-ool Dopchun-ool, care este considerat „șamanul suprem” al Rusiei, declara pentru agenția RIA Novosti că predicția sa este că războiul lui Putin împotriva Ucrainei nu va provoca un război nuclear. Totuși, el i-a avertizat pe aliații Kievului că Occidentul trebuie să „vină la fire” în ceea ce privește opoziția sa față de Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Cel puțin 11 morți și mii de răniți, după ce pagerele cu care comunicau membrii Hezbollah au explodat simultan / Incidente similare și în Siria / Isra…

3 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF

4 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

5 „E o moarte fără sens. Peste 20 de ani, nimeni nu-și va aminti de tine” / Un soldat rus își îndeamnă camarazii să nu lupte pe front