Putin anunță că o „susține” pe Harris, invocând „zâmbetul expresiv și molipsitor” al candidatei pentru prezidențialele din SUA

Putin anunță că o „susține” pe Harris, invocând „zâmbetul expresiv și molipsitor” al candidatei pentru prezidențialele din SUA

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat joi, 5 septembrie, la Forumul Economic de la Vladivostok, Rusia, că o „susține” pe candidata democrată Kamala Harris, actuala vicepreşedintă a Statelor Unite, în alegerile prezidențiale din SUA. Anunțul vine la o zi după ce Washingtonul a acuzat Moscova de amestec în aceste alegeri, Putin afirmând că alegerea aparține americanilor, scrie Ziare.com.

Președintele american Joe Biden a „recomandat alegătorilor săi să o susțină pe doamna Harris, deci și noi o vom susține”, a declarat liderul rus la Forumul de la Vladivostok, din Rusia.

Vladimir Putin a invocat și râsul atât de „expresiv și molipsitor” al candidatei democrate, susținând că asta arată că lucrurile merg bine.

Președintele rus a mai argumentat că Donald Trump, candidatul Republicanilor și fost locatar al casei Albe în perioada 2017-2021, a impus „mai multe sancțiuni Rusiei decât orice alt președinte”.

Kamala Harris „se va abține, poate, să facă genul ăsta de lucruri”, a declarat el.

Acuzații privind implicarea în alegeri

Rusia a fost acuzată de faptul că a desfășurat operațiuni de influențare pe rețele de socializare în alegerile din 2016 în favoarea lui Donald Trump, care a obținut o victorie atunci.

Miercuri, autoritățile americane au adoptat o serie de măsuri - inclusiv sancțiuni și urmăriri penale ale unor membri din conducerea publicației ruse RT, răspunzând astfel, potrivit unui anunț, împotriva unor tentative de amestec în alegerile din noiembrie 2024 pe care le impută Rusiei.

O purtătoare de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a apreciat joi că măsurile luate împotriva unor conducători RT fac parte dintr-o „campanie de informare (...) care a fost pregătită de mult timp și care este necesară odată cu apropierea ultimei faze a ciclului electoral”.

Zaharova a dat asigurări, într-un interviu acordat agenției ruse de presă RIA Novosti, că Moscova pregătește, „evident”, un răspuns la aceste noi sancțiuni.

Autoritățile americane nu au precizat în favoarea căreia dintre tabere - democrate sau republicane - au fost aceste presupuse amestecuri.

Secretarul american al Justiției Merrick Garland s-a limitat să anunțe că, potrivit unei analize a serviciilor se informații, „preferințele Rusiei nu s-au schimbat față de ultimele alegeri”.

Înaintea retragerii lui Joe Biden din cursa la fotoliul de la Casa Albă în favoarea Kamalei Harris, Vladimir Putin a anunțat că-l preferă pe actualul locatar al Biroului Oval.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Operațiunea secretă care va schimba lumea

3 Miliardarul saudit Mohamed Al Fayed își viola și abuza angajatele: „Era un monstru, un prădător sexual, fără nicio busolă morală”

4 Misterioasa sinucidere a secretarei-șefe de la UMF București

5 Șoșoacă și-a abandonat partidul? / ANAF a declarat SOS România „inactiv”. Formațiunea riscă să nu poată participa în alegeri