„Putin a făcut planuri de asasinate și sabotaje/Rusia nu dispune de muniție și trupe pentru o ofensivă majoră în Ucraina”

„Putin a făcut planuri de asasinate și sabotaje/Rusia nu dispune de muniție și trupe pentru o ofensivă majoră în Ucraina”

Un înalt oficial NATO a declarat marți că Rusia încă nu dispune de muniții și trupe pentru a lansa o ofensivă majoră în Ucraina și că se așteaptă ca Kievul să își intensifice propriile operațiuni ofensive atunci când proviziile și condițiile meteorologice îi vor permite, potrivit Reuters.
Vladimir Putin, Foto: Pavel Bednyakov / AP / Profimedia
Vladimir Putin, Foto: Pavel Bednyakov / AP / Profimedia

Oficialul, care a vorbit în cadrul unei ședințe de informare cu jurnaliștii sub rezerva anonimatului, a declarat că Rusia trebuie să obțină provizii semnificative de muniție de la alte țări, în afară de ceea ce are deja.

Dar Rusia recrutează aproximativ 30 000 de soldați pe lună, ceea ce îi permite să suporte pierderi mari pe câmpul de luptă în războiul său din Ucraina.

Acesta a adăugat că Putin exercită presiuni puternice în Europa pe mai multe fronturi, înclusiv planuri de asasinate, sabotaje, incendiere, pentru a submina sprijinul public pentru Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii