PSRO contestă la Tribunalul București noua siglă a Mișcării Populare
Partidul Social Românesc (PSRO) va contesta, la Tribunalul București, folosirea în noua siglă a Mișcării Populare (MP) a însemnului PSRO - inima, informează un comunicat de presă remis, joi, AGERPRES de PSRO. Potrivit sursei citate, fostul președinte Traian Băsescu a realizat astfel "primul său plagiat în calitate de șef al Mișcării Populare, folosind simbolul PSRO, inima, în sigla noului său partid".
"PSRO va contesta, la Tribunalul București, plagiatul lui Traian Băsescu, cel care, pe același sistem al lansării zvonurilor false în opinia publică, în încercarea disperată de a atrage electoratul, a recurs la o metodă neortodoxă, folosind în noua siglă a Mișcării Populare însemnul PSRO, lucru interzis de Legea Partidelor Politice. PSRO are o decizie definitivă și irevocabilă a Tribunalului București, care confirmă că semnul permanent propriu al formațiunii noastre politice este reprezentat de o inimă și stema țării. Cu acest însemn, PSRO este înscris în registrul partidelor politice, neexistând niciun fundament pentru care, din punct de vedere juridic, cineva ar putea să-i conteste autenticitatea", se arată în comunicat.
Potrivit acestuia, Traian Băsescu folosește însemnul PSRO ca "tertip" pentru inducerea în eroare a electoratului și pentru atragerea de "voturi nemeritate".
"Faptul că Traian Băsescu încearcă, prin această metodă neortodoxă, să inducă electoratul în eroare, mai ales că buletinele de vot pe care cetățenii vor pune ștampilele sunt alb-negru, ceea ce face confuzia și mai probabilă, este tocmai realitatea că a decis să renunțe la vechea siglă a PMP. Văzând că alegerile se apropie, recurgerea la acest tertip a reprezentat, pentru Traian Băsescu, calea cea mai rapidă de a lua voturi nemeritate, moralitatea fiind lăsată deoparte, corectitudinea față de electorat fiind neimportantă, iar tot ce contează constă într-un număr cât mai mare de ștampile puse pe o siglă plagiată", se precizează în comunicatul de presă.
Reprezentanții PSRO susțin că în acest caz este încălcat articolul 5, alin. 1 din Legea partidelor politice nr. 14/ 2003 republicată, care prevede că "fiecare partid politic trebuie să aibă denumire integrală, denumire prescurtată și semn permanent proprii, iar denumirea integrală, denumirea prescurtată și semnul permanent trebuie să se deosebească clar de cele ale partidelor anterior înregistrate, fiind interzisă utilizarea acelorași simboluri grafice, oricare ar fi figura geometrică în care sunt încadrate".
AGERPRES