Psiholog: După Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici

Psiholog: După Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici

După Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici, nimeni nu va mai posta poze cu el (cum am făcut si cu Simona Halep), ne vom găsi alte subiecte cool prin care să primim mii de like'uri”, atrage atenția psihologul Mihai Copăceanu care observă că „tot Facebook-ul e plin cu David Popovici de parcă noi am câștigat medaliile la Olimpiadă”.

Mihai Copăceanu: E trist că după Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici Foto: Arhivă

Mihai Copăceanu: E trist că după Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici Foto: Arhivă

Tot Facebook'ul e plin cu David Popovici de parcă noi am câștigat medaliile la Olimpiadă. Toți ne folosim de faptul că suntem mari români și patrioți. I'am urat mult succes și I'am scris felicitări. Zic să stăm liniștiți că David Popovici nu ne va citi statusurile noastre pline de mândrie, nu are timp nici de comentariile de pe propria sa pagină. De ce? Pentru că băiatul muncește și muncește mult cu o exemplară modestie. Tace și face”, a scris psihologul Mihai Copăceanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Psihologul afirmă că lecția pe care ne-o dă campionul la natație „nu este despre România, despre tricolor, nici despre performanță la cel mai înalt nivel, ci despre muncă și seriozitate, despre bun simț și modestie”, adăugând că „dacă am înțelege acest aspect ar fi îndeajuns”.

Copăceanu menționează totodată că în ciuda valului de reacții, performanța îi aparține doar lui David Popovici.

Noi nu putem învăța de la el despre performanța sportivă, pentru că majoritatea dintre noi facem performanță sportivă, nici măcar sport. Câți dintre noi facem sport ? Iar performanța sa nu este a unei țări, nu este a noastră, nu e performanta României, este rezultatul muncii unei singure persoane, este performanța individuală a lui David Popovici. Atât. El a înotat.

Ce e trist că după Olimpiadă nimeni nu va mai vorbi despre David Popovici, nimeni nu va mai posta poze cu el (cum am făcut si cu Simona Halep), ne vom găsi alte subiecte cool prin care să primim mii de like'uri”, a mai susținut psihologul.

Specialistul afirmă că ar trebui să ne facem datoriile de bază, atrăgând atenția asupra educației și bunelor maniere, și la lecția pe care ne-a dat-o sportivul, care „a scris puțin, dar a făcut enorm”.

Ca buni români, am putea să ne facem datoria de bază a fiecărui român/om: să ne învățăm copiii să fie respectuoși, serioși, onești și muncitori, să-și respecte colegii și profesorii și poate să învețe, si noi să învățăm să salutăm pe stradă sau când intram într-un magazin, să ne comportăm civilizat. (...) Înainte de a ne exprima superficial românismul pe Facebook, haideți să ne comportăm uman pe stradă și în trafic și poate să vorbim mai puțin și să facem mai mult. Ceea ce ne învață și David Popovici care a scris două cuvinte pe Facebook după ce a devenit campion olimpic”, a spus Copăceanu, subliniind că sportivul: „A scris puțin, dar a făcut enorm! Asta e lecția pentru noi”.

V-am simțit! Vă mulțumesc! România”, a fost mesajul , scurt, scris miercuri noapte de David Popovici, pe Facebook, după probele de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Iar, luni, după a câștigat aurul olimpic în proba de 200 de metri liber, David Popovici a scris pe Facebook un mesaj scurt în limba latină, „Amor fati!”. Tradus din latină înseamă să îţi iubeşti destinul, trimitere la filosoful german Nietzche, potrivit tvrinfo.ro .

David Popovici a fost medaliat cu aur și cu bronz la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. După cum a relatat „ Adevărul ”, performanța sa extraordinară de la Jocurile Olimpice va fi recompensată de COSR cu 200.000 de euro (140.000 de euro pentru aur și 60.000 de euro pentru bronz). Și CS Dinamo pregătește o premiere record pentru David Popovici, urmând să-i ofere 50% din suma încasată de la COSR. Ionuț Popa, președintele clubului sportiv Dinamo, a anunțat că sportivul va primi 100.000 de euro din partea clubului Dinamo: 70.000 de euro vor fi pentru medalia de aur, în timp ce bronzul va fi recompensat cu 30.000 de euro. Iar de la Ion Țiriac se va alege cu o mașină în valoare de circa 50.000 de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…