Psihiatrul Florin Tudose despre pacientul Victor Ponta:Un mitoman. Mai era un preşedinte care trăia cu fantasme. A trebuit împuşcat-VIDEO
Psihiatrul Florin Tudose a pus, într-o emisiune difuzată de Realitatea TV, un diagnostic crud pacientului politic Victor Ponta.
"Victor Ponta, ca mulţi politicieni, de altfel, nu e un unicat, preferă să discute cu noi vorbind despre o realitate care curge numai în capul acestuia. Se derulează doar în imaginarul lui. Când se încurcă, spune: 'N-am ce să discut! Nu vă pricepeţi! Mergem bine..'. Realitatea sa este una paralelă, una a dorinţelor sale. Tot timpul trăieşte în această realitate, iar asta-l va costa extraordinar de mult şi va fi tot un mare dezamăgit, aşa cum este Mircea Geoană. I se aseamănă tipologic", a spus profesorul Florin Tudose, într-o ediţie specială, la Realitatea TV.
În jocul politic de zi cu zi câştigă autenticul, şi nu imaginarul, atrage atenţia psihiatrul.
"În jocul politic, în mişcarea aceasta de pe scena politică, câştigă cine este autentic. Cel care se va juca pe el, şi nu alt personaj, va câştiga", a spus Tudose.
"În ultimele zile, Ponta a început să meargă prin biserici. Bate bisericile patriei... Foarte frumos dacă-l animă vreun sentiment religios! Nu ar trebui s-o facă public. Etalarea credinţei în public este jenantă şi împotriva perceptelor Bisericii. (...) Am aflat că Ponta a participat la Revoluţie, că a fost bătut la Mineriadă, că a votat când nu avea vârsta de votare, acum aflăm că din copilărie, poate chiar dinainte de a veni pe lume, merge regulat la biserică. Ponta nu este un novice pe piaţa politică. Premierul îşi inventează propria biografie", mai spune Tudose.
"Ca un fel de diagnostic politic, rar s-a văzut un mitoman politic aşa de bine structurat şi de organizat. Se recreează, ca în "1984", al lui Orwell. Pozele de pe reţelele de comunicare se schimbă ca pe vremea lui Ceauşescu. Îşi completează cu imaginarul propriu cum crede că va fi mai bună imaginea lui, dar acest lucru nu face decât să deruteze alegătorul", explică psihiatrul, care atrage atenţia asupra faptului că premierul îşi dedublează personalitatea.
"Dedublarea personalităţii - e un caz unic în istoria politică a României, nu am văzut până acum aşa ceva, nu am văzut persoane care să voteze într-un fel ca premier, să trimită o lege pe care n-o votez pentru că eu, ca deputatul Ponta, nu sunt de acord cu legea premierului Ponta", spune Tudose.
În ceea ce priveşte intenţia premierului de a candida la Preşedinţie, Tudose susţine că face acest gest "ca şi când n-ar fi dorinţa lui".
"Din păcate, o face ca şi cum nici n-ar fi dorinţa lui. Acesta e sentimentul, văzând cum se zbate. Mai simplu ar fi să facă un program, decât să spună tot timpul că ne va scăpa de Băsescu. (...) Cred că există şi vinovaţi exteriori. Vinovaţii din politică - personaje Adrian Năstase care l-a făcut "micul Titulescu din profil". Nu are nimic în comun cu el. L-a mai ajutat şi socrul său. Socrul său vrea pentru fiica sa un preşedinte în familie. Cred că e împins. A şi spus că nu vrea să candideze. Cum putem şti noi? Trebuie să ştim, noi, alegătorii, ce vrea viitorul preşedinte al României. (...) Am mai avut un preşedinte care trăia cu fantasma că o să ne ducă pe drumurile nebătute ale socialismului, unde nu mai fusese nimeni, şi acolo o să ne fie foarte bine... Până la urmă, acela a trebuit împuşcat pur şi simplu", a încheiat psihiatrul Florin Tudose descrierea pacientului Victor Ponta.
O jigodie se vrea Preşedinte … sau … “Cine este Victor Ponta?”
Cine este Florin Tudose
Profesor Universitar (atestat prin ordinul ministrului 5202/2000)
• Este titularul cursului de „psihologie clinica si medicala” pe care îl sustine pentru studentii anului III FR, an III zi, si al celui de „psihiatrie si psihopatologie” pentru anii IV FR si IV zi. Ambele cursuri sunt complet originale si beneficiaza de manuale si sinteze publicate (psihologia clinica) sau în curs de publicare (psihiatria).
• Conduce peste 15 teze anual cu subiecte originale notate în majoritate cu note peste 9.
• Din anul 2003 preda în cadrul masteratului de PSIHOTERAPIE ANALITICA cursul cu titlul „Examenul clinic si diagnostic psihopatologic modern in psihiatrie. Notiuni de psihofarmacologie” iar pentru anul 2004 sunt propuse alte doua cursuri în cadrul masteratului de CONFLICT SI CRIZA.
• Conduce activitatile practice, clinice pentru un mare numar de studenti în cadrul serviciului de psihiatrie de legatura al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti precum si practica obligatorie pentru studentii anilor mici care doresc sa desfasoare aceasta activitate în spital.
Institutia Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti
Functia Sef de departament psihiatrie de legatura