PSD va vota pentru ridicarea imunităţii lui Nelu Tătaru. Marcel Ciolacu: „Parlamentul nu e pentru a avea imunitate pentru fapte penale”

PSD va vota pentru ridicarea imunităţii lui Nelu Tătaru. Marcel Ciolacu: „Parlamentul nu e pentru a avea imunitate pentru fapte penale”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat vineri că va vota pentru ridicarea imunităţii în cazul lui Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.

Toţi parlamentarii PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Nelu Tătaru. Foto arhivă

Toţi parlamentarii PSD vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Nelu Tătaru. Foto arhivă

Prezent la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Naţionale a Regatului Spaniei de Ambasada Spaniolă în România la Palatul Regal, Muzeul Naţional de Artă al României, prmierul Marcel Ciucă a fost întrebat cum va vota în legătură cu ridicatea imunităţii parlamentarului Nelu Tătaru.

Potrivit liderului PSD, toţi parlamentarii social-democraţi vor vota pentru ridicarea imunităţii în cazul lui Nelu Tătaru , fost ministru al Sănătăţii, împotriva căruia Direcţia Naţională Anticorupţie a început cercetarea penală pentru luare de mită. Premierul a ţinut să precizeze faptul că parlamentarii şi politicienii trebuie să înţeleagă că imunitatea se referă declaraţii politice şi nu la fapte penale.

Declaraţiile lui Marcel Ciolacu vin în contextul în care DNA a cerut încuviinţarea Camerei Deputaţilo r pentru percheziţii informatice şi domiciliare în cazul lui Nelu Tătaru, care, după izbucnirea scandalului a fost demis deja de la conducerea Comisei de Sănătate din cameră. Prim-ministrul a mai amintit şi că o astfel de acţiune, de ridicare a imunităţii parlamentare, nu a mai avut loc de multă vreme.

„N-a mai fost nicio excepţie de foarte mulţi ani. Şi cred că, în sfârşit, au înţeles că Parlamentul nu este pentru a avea imunitate pentru fapte penale. Are imunitate pentru declaraţii politice. S-a încheiat acea epocă”, a comentat premierul Marcel Ciolacu.

Vă reamintim că fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru este acuzat de procurorii DNA că a luat mită de la mai mulţi pacienţi pentru a-i trata corespunzător nu doar bani, ci şi alte bunuri. El neagă toate acuzaţiile care i se aduc, iar în ceea ce priveşte demiterea sa de către PNL din toate funcţiile pe care le deţinea şi retragerea sprijinului politic spune că „nu este nicio problemă”.

În acelaşi dosar sunt cercetate alte 27 de persoane suspecte că ar fi dat mită.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperirea epocală din mina Treptele Romane. Unde ducea galeria săpată în Antichitate, de căutătorii de aur

2 VIDEO „A intrat peste mine, eram în lenjerie intimă în pat, nu știu unde se ajungea”

3 Se prăbușește AUR? / „Simion e susținut de servicii. Târziu are dreptate dar e prea... târziu!"

4 „Amantul Dianei Șoșoacă are un loc pe liste. O să facă ani grei de pușcărie. Nu mi-e milă de ea”

5 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia din partea Ucrainei!