PSD dă ultimatum liberalilor cu privire la data alegerilor prezidențiale. Romașcanu: „Predoiu are două hotărâri pe masă”

PSD dă ultimatum liberalilor cu privire la data alegerilor prezidențiale. Romașcanu: „Predoiu are două hotărâri pe masă”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, luni, că partidul nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral, și că data primului tur ar urma să fie decisă, săptămâna aceasta, de ministrul de Interne Cătălin Predoiu, împreună cu PNL, având de ales între 15 și 29 septembrie.

lucian romascanu jpeg

A avut loc o altă ședință a coaliției astăzi. S-au discutat și teme economice, teme de guvernare, dar firește au existat și anumite discuții legate de data alegerilor. În februarie, martie, s-a decis un calendar întreg pentru tot anul electoral 2024,iar domnul președinte Ciucă a avansat data de 15 septembrie, dată pe care am avut-o în vedere atunci când politic s-a decis inițierea unei hotărâri de Guvern care să aibă data de 15 septembrie ca tur I și 29 ca tur II. Între timp, colegii liberali, săptămâna trecută au venit cu o nouă propunere, enunțată tot de domnul Ciucă, aceea ca 29 septembrie să fie data primului tur al alegerilor”,, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Romașcanu a afirmat că „din păcate, astăzi au fost încercări de a discuta iarăși aceste date”, cu privire la ședința coaliției de guvernare , afirmând că ministrul de Interne Cătălin Predoiu, va trebui să decidă în această săptămână, împreună cu PNL, având de ales între 15 și 29 septembrie.

„PSD nu poate fi de acord cu transformarea săptămânală a calendarului electoral, pentru că nu suntem singurii care candidăm în aceste alegeri, deci lumea trebuie să aibă un calendar predictibil. În consecință, pe această discuție rămâne ca în cursul acestei săptămâni, domnul Predoiu, care în acest moment ca ministru de Interne are două hotărâri de guvern pe masă, cea cu 15 septembrie și cea cu 29 septembrie, ca date ale primelor tururi, să decidă, fiind un ministru PNL, să decidă împreună cu PNL, care dintre aceste două date le sunt convenabile, noi făcând această concesie către PNL, fiind în măsură să acceptăm chiar și data de 29 septembrie dacă dl. Predoiu va iniția o hotărâre de guvern în acest sens”, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii