Provocare la Graniță: Coreea de Nord trimite mai mult de 300 de baloane cu deșeuri către Coreea de Sud VIDEO

Provocare la Graniță: Coreea de Nord trimite mai mult de 300 de baloane cu deșeuri către Coreea de Sud VIDEO

În noaptea de duminică spre luni, Coreea de Nord a lansat aproximativ 310 baloane încărcate cu deșeuri peste granița sa sudică, a raportat armata sud-coreeană citată de agenția Yonhap, relatează AFP. Asta după ce sora influentă a liderului nord-coreean Kim Jong Un, promisese o „nouă ripostă”.

Conform Statului Major Interarme sud-coreean, baloanele conțineau deșeuri de hârtie și plastic, fără a fi detectate materiale toxice până acum. Luni dimineața, nu au fost observate alte baloane.

Cel mai recent lot de baloane încărcate cu deşeuri a fost trimis duminică şi conţinea deşeuri de hârtie şi plastic, fără niciun material toxic detectat până acum", a indicat Statul Major Interarme sud-coreean, potrivit Yonhap, citată de Agerpres.

Duminică, armata sud-coreeană a estimat că aproape 330 de baloane cu deșeuri au fost trimise sâmbătă de Phenian, ca răspuns la trimiterea de pliante de propagandă în Nord de către militanți sud-coreeni.

În 2020, Parlamentul Coreei de Sud a adoptat o lege care incrimina trimiterea de manifeste către Coreea de Nord. Însă, legea, nefiind respectată de activiști, a fost anulată anul trecut pe motiv că ar încălca libertatea de expresie.

Kim Yo Jong a ironizat reacția Coreei de Sud la baloanele trimise, susținând că nord-coreenii nu fac decât să-și exercite libertatea de expresie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite