Proiect: Guvernul va suporta doi ani costul salarial pentru firmele care creează 20 de locuri de muncă. Huawei şi Deutsche Bank pot fi primii beneficiari

Proiect: Guvernul va suporta doi ani costul salarial pentru firmele care creează 20 de locuri de muncă. Huawei şi Deutsche Bank pot fi primii beneficiari

„Perioada de derulare a schemei pentru emiterea de acorduri pentru finanţare este 1 iulie 2014 — 31 decembrie 2020. Plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2015-2025, în limita bugetului anual alocat schemei“, se arată în document, potrivit sursei citate .

Bugetul maxim al schemei este de 2,7 miliarde de lei, respectiv echivalentul a aproximativ 600 de milioane de euro, cu posibilitatea suplimentării, iar numărul total estimat al firmelor care urmează să beneficieze de această facilitate este de 1.500.

Beneficiarul ajutorului de stat are obligaţia de a menţine fiecare loc de muncă nou-creat pentru o perioadă de cel puţin cinci ani de la data la care acesta a fost ocupat prima dată. De asemenea, firma este obligată să menţină în stare de funcţionare investiţia iniţială realizată, pentru o perioadă de cel puţin cinci ani de la data finalizării acesteia. În plus, din cele 20 de locuri de muncă nou create, trei trebuie să fie pentru lucrători defavorizaţi.

Vor fi luate în considerare locurile de muncă nou-create în cazul în care între angajaţi şi angajator sau acţionarii acestuia nu există raporturi de muncă în ultimele 12 luni dinaintea angajării.

19.000 de locuri de muncă create cu 680 de milioane de euro

Acordarea ajutoarelor de stat regionale pentru investiţii în cadrul prezentei scheme se face cu respectarea prevederilor privind ajutorul de stat regional.

În perioada 2007-2013, Ministerul Finanţelor Publice a emis 55 acorduri pentru finanţare în valoare de 680 milioane de euro, pentru susţinerea de investiţii, de peste 2,2 miliarde de euro, care au generat 19.000 de noi locuri de muncă.

Ajutorul de stat acordat acestor companii va fi returnat prin contribuţii directe la bugetul general consolidat şi bugetele locale pe perioada implementării investiţiilor şi 5 ani de la finalizarea acestora.

Investiţii anunţate recent

Migraţia forţei de muncă în spaţiul comunitar este un drept prevăzut de Tratatul UE, nu o favoare făcută României, Bulgariei sau altui stat membru, a declarat, vineri, comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, la lansarea Raportului pe 2014 al Societăţii Academice din România (SAR).

Economia României a beneficiat, pe ansamblu, de intrarea în Uniunea Uniunea Europeană (UE), însă câştigă semnificativ mai puţin decât ar putea sau decât fostele ţări comuniste din zonă, care au obţinut surplusuri pe piaţa unică europeană, potrivit unui raport al Societăţii Academice din România (SAR).

Pentru a-şi plăti impozitele pe venit şi contribuţiile sociale, salariaţii trebuie să lucreze şase zile pe lună. Asta înseamnă 2.448 de zile, adică şase ani şi jumătate, în cei 34 de ani ai unui stagiu complet de muncă necesar pensionării.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...