Programul de lucru flexibil, cel mai dorit beneficiu

Programul de lucru flexibil, cel mai dorit beneficiu

Două din trei companii de top oferă beneficii legate fie de programul de lucru flexibil, cum ar fi lucrul de acasă sau de la distanţă, fie în relaţie cu programul de muncă.

Companiile au acum proceduri pentru munca de acasă a angajaților

Companiile au acum proceduri pentru munca de acasă a angajaților

Majoritatea angajatorilor din România (97%) afirmă că programul de lucru flexibil este unul dintre cele mai dorite beneficii de către salariaţi, în timp ce două din trei companii de top oferă beneficii legate de acest aspect, cum ar fi lucrul de acasă sau de la distanţă, fie în relaţie cu programul de muncă, relevă un studiu de specialitate.

La nivel global, ponderea companiilor care susţin că angajaţii mizează pe un program de lucru flexibil este în pondere de 98%. Datele centralizate de Mindspace arată că aproape trei sferturi (72%) dintre angajaţii români intervievaţi declară că au deja un loc de muncă flexibil, în timp ce 97% consideră că flexibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte.

În ceea ce priveşte angajatorii, aproape toţi (98%) sunt de părere că flexibilitatea orelor de lucru se află printre cele mai apreciate beneficii, iar doi din trei angajatori de top oferă flexibilitate fie în relaţie cu locaţia, cum ar fi lucrul de acasă sau de la distanţă , fie în relaţie cu programul de muncă.

Ce vor angajații

Potrivit sursei citate, în medie, respondenţii români ai studiului lucrează 3,9 zile de la birou, iar 66% dintre aceştia se bucură de socializarea care vine odată cu mediul. Alte elemente importante pentru angajaţii români, referitor la spaţiul de lucru, sunt: lumina naturală (61%), aerul curat, fără fum (51%), zonele de linişte (46%) şi mobilă ergonomică sau ajustabilă (40%).

De asemenea, 95% dintre managerii de Resurse Umane implicaţi în studiu au declarat că angajaţii sunt implicaţi în activităţile pe care le fac, iar 94% dintre aceştia cred că angajaţii sunt fericiţi la locul de muncă actual. Pe de altă parte, numai 49% dintre angajaţi susţin că sunt mulţumiţi de locul lor de muncă şi nu se gândesc să facă schimbări, în timp ce 87% se simt implicaţi în activităţile de zi cu zi.

Studiul a fost realizat pe 1.470 de angajaţi din România, Polonia, Ţările de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie şi SUA. Sondajul şi rezultatele sale au fost gestionate de OnePoll, la cererea Mindspace.

Companiile și-au pus la punct procedurile

Expertul în HR George Butunoiu spune că programul de lucru flexibil îi ajută inclusiv pe angajatori. „Acest mod de lucru funcționează pentru angajatorii informatizați și, exclusiv, în industriile din acest domeniu. Practic, pandemia a obligat companiile să se informatizeze și, foarte important, să pună la punct proceduri care să demonstreze în orice moment productivitatea angajatului. Din clipa în care s-a trecut de această etapă, care ține de modul în care controlezi cine ce face, s-a putut adopta această metodă de lucru (remote - n.red.) cu angajații pentru că productivitatea este una oarecum identică, cu inerente plusuri sau minusuri. Asta pentru că există și cazuri în care acest randament al muncii este diferit în modul de lucru de la distanță, în sensul negativ, mă refer. Pe de altă parte, în acest context, mai trebuie spus că angajatorii au înregistrat unele economii la capitolele legate de domeniul logistic, energie electrică, consumabile, cafea, poate chiar și chirii”, a explicat expertul pentru „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…