Prognoză meteo sâmbătă, 8 mai: zăpușeală, ploi, descărcări electrice și căderi de grindină

Prognoză meteo sâmbătă, 8 mai: zăpușeală, ploi, descărcări electrice și căderi de grindină

Ziua de sâmbătă, 8 iunie, aduce temperaturi ridicate. Conform meteorologilor, maximele se vor situa între 25 și 34 de grade, în timp ce minimele se vor încadra între 10 și 21 de grade. Totuși, sunt zone care nu vor fi ocolite de ploi.

Ploile vor apărea în cursul nopții și în vestul și nord-vestul țării. FOTO Shutterstock (Arhivă)

Ploile vor apărea în cursul nopții și în vestul și nord-vestul țării. FOTO Shutterstock (Arhivă)

În sudul țării, anunță ANM, disconfortul termic va fi în creștere. În jumătatea estică a țării și la munte, cerul va fi variabil, temporar noros, și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

În plus, ploile vor apărea în cursul nopții și în vestul și nord-vestul țării. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor fi însemnate și vor fi căderi de grindină.

În Capitală, vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, temporar noros la amiaza și seara, când șansele de apariție a ploilor, descărcărilor electrice și intensificărilor de scurtă durată ale vântului vor crește.

Cum se anunță vremea în săptămâna 10.06.2024 – 17.06.2024

Conform meteorologilor, mediile valorilor termice se vor situa peste cele caracteristice perioadei în aproape toată țara, dar cu precădere în regiunile sudice.

Cu excepția extremității de vest, de sud și de sud-est a țării, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele obișnuite, regimul pluviometric va fi excedentar, în special în regiunile nordice și centrale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii