Prognoza meteo sâmbătă, 28 septembrie. Ultimul weekend cald. De luni, temperaturile scad drastic

Prognoza meteo sâmbătă, 28 septembrie. Ultimul weekend cald. De luni, temperaturile scad drastic

Meteorologii avertizează că, după un weekend cald, cu temperaturi care pot ajunge până la 32 de grade în unele zone, în doar 48 de ore acestea vor scădea drastic.

Foto arhivă

Foto arhivă

Sâmbătă, vremea se va menține deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii septembrie, dar pe parcursul zilei va crește instabilitatea atmosferică şi se vor înregistra averse ce vor avea şi caracter torenţial.

Zonele cele mai afectate de averse sunt Transilvania, Banat şi Crişana, unde ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În restul țării, vântul va sufla slab și moderat, iar șansele de precipitații sunt reduse.

Temperaturile maxime se vor încadra în intervalul 25- 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între 10 şi 18 grade.

A fost însă emisă o nouă alertă Accuweather, meteoroogii avertizând că temperaturile vor scădea drastic, în doar 48 de ore, de la 32 chiar şi până la la 5 grade Celsius în zonele montane.

Vremea în Capitală

În Bucureşti, sâmbătă va fi o zi caldă, cu cer mai mult senin, cu unele înnorări în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab și moderat, iar ploile nu își vor face apariția.

Temperatura maximă se va situa între 31 și 32 de grade Celsius, iar cea minimă, în jurul valorii de 15- 16 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Acuzații de o gravitate fără precedent în Austria, la adresa partidului lui Nehammer

2 Scandal uriaș în țara vecină! / „Guvernul Orban ar preda Ungaria rușilor fără luptă”

3 Un secret al zilelor noastre / Masacrul comis în „fortăreața” din Africa a uneia dintre cele mai mari companii din industria energetică

4 Primele imagini din satelit după scufundarea celui mai nou submarin nuclear al Chinei

5 VIDEO Așa arată o cantină a armatei ucrainene amenajată în tranșee, pe front