Prognoza meteo pentru intervalul 9 septembrie - 7 octombrie. Când şi unde va ploua

Prognoza meteo pentru intervalul 9 septembrie - 7 octombrie. Când şi unde va ploua

Potrivit prognozei întocmite vineri de meteorologi pentru intervalul 9 septembrie - 7 octombrie, în cea mai mare parte a ţării temperaturile maxime se vor menţine uşor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, dar vor exista şi intervale în care va ploua destul de mult. Astfel, săptămâna viitoare se anunţă una ploioasă în întreaga ţară, dar mai ales în zonele montane.

Foto arhivă

Foto arhivă

Săptămâna 9.09.2024 - 16.09.2024

În săptămâna care urmează, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru prima decadă a lunii septembrie pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Meteorologii anunţă, în acelaşi timp, că acest prim interval va fi caracterizat de ploi la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane, unde regimul pluviometric va fi excedentar.

Săptămâna 16.09.2024 - 23.09.2024

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil uşor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în regiunile estice şi nord-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 23.09.2024 - 30.09.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Săptămâna 30.09.2024 - 07.10.2024

Mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă în toate regiunile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

2 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare

3 O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani

4 „Americanii ar putea distruge toate locurile de lansare nucleară ale Rusiei și Chinei și asta nu e bine”

5 Un cunoscut interlop din Bihor a fost arestat după ce a încălcat de aproape 1.700 de ori ordinul de protecție emis la solicitarea soției