Prognoza meteo pentru 20 decembrie: vremea o ia razna în plină iarnă. Unde persistă gerul
Vremea se încălzește ușor, însă în depresiuni va fi ger cumplit. În sud-estul țării, maximele urcă până la 8 grade Celsius, însă dimineața și noaptea se va forma ceață asociată cu chiciură.
Vremea începe să se încălzească ușor FOTO Shutterstock
Marți, 20 decembrie, valorile termice, cu precădere cele diurne, vor fi în creștere ușoară față de intervalul anterior, însă dimineața și noaptea vor fi în continuare mai reci decât în mod obișnuit la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, în nord și în nord-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în sudul Banatului și pe alocuri în Moldova.
"Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 10 și minus 1 grad, mai scăzute în depresiunile intramontane, până în jurul a minus 16 grade Celsius, dar și ușor mai ridicate pe litoral și în Dealurile de Vest, spre 2 grade Celsius", anunță ANM.
Pe arii restrânse, dimineața și noaptea, se va forma ceață asociată cu chiciură, probabilitatea mai mare fiind în regiunile sudice.
Conform meteorologilor, în București, valorile termice vor fi în creștere ușoară, însă mai ales dimineața și noaptea va fi rece. Cerul va fi variabil, mai mult senin la începutul și la sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între minus 6- minus 4 grade Celsius.
Meteorologii anunță că de Crăciun, la munte, temperaturile vor fi mai ridicate decât media acestei perioade.
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane, arată ANM.
Sursa: adevarul.ro