Prognoza meteo duminică, 1 iunie. Vara începe cu temperaturi de peste 30 de grade în ţară

Prognoza meteo duminică, 1 iunie. Vara începe cu temperaturi de peste 30 de grade în ţară

Potrivit prognozei emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, prima zi de vară începe cu temperaturi maxime care ajung până la 33 de grade Celsius în cea mai mare parte a ţării.

Vreme caldă în toată ţara, foto arhivă

Vreme caldă în toată ţara, foto arhivă

Vremea continuă să se încălzească, spun meteorologii, dar îşi menţine caracterul de instabilitate, astfel că, mai ales după-amiaza, cerul se va înnora şi îşi vor face simţită prezenţa precipitaţiile.

Astfel, ploi de scurtă durată, însoţite local de descărcări electrice si intensificări ale vântului, se vor înregistra în zonele de munte (cu precădere în Carpații Occidentali și în cei Orientali), în Maramureș, local în Moldova, Transilvania și Crișana și izolat în celelalte regiuni.

De asemenea, pe arii restrânse, în nord-vestul ţării vor fi căderi de grindină şi este posibil ca acumulările de apă să depăşească 20 l/mp.

În ceea ce priveşte temperaturile maxime, potrivit buletinului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, acestea se vor încadra în intervalul 24-33 de grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor situa între 10 și 19 grade Celsius.

Vremea în București

În Capitală, în ciuda atmosferei variabile, cu înnorări începând cu orele amiezii, şansele de ploaie sunt reduse. Vremea se încălzeşte considerabil, temperaturile maxime ajungând la 32-33 grade Celsius, iar cele minime la 16- 7 grade, în timp ce vântul va sufla slab şi moderat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii