Prognoza meteo 22 decembrie: vreme neobișnuită înainte de Crăciun. În ce regiuni lovesc ninsorile

Prognoza meteo 22 decembrie: vreme neobișnuită înainte de Crăciun. În ce regiuni lovesc ninsorile

Temperaturile cresc în continuare, în special în Dobrogea, în timp ce în estul Transilvaniei va ploua, iar la munte, la altitudini mari vor fi ninsori și lapoviță. Și în București se anunță vreme caldă.

Zăpadă va fi doar la altitudini mari FOTO Shutterstock

Zăpadă va fi doar la altitudini mari FOTO Shutterstock

Joi, 22 decembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a ţării, dar cu precădere în Dobrogea şi în Dealurile Subcarpatice; astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 12 grade Celsius, iar cele minime, în marea lor majoritate, vor fi cuprinse între minus 3 şi 4 grade Celsius. Cerul va avea înnorări mai persistente în Maramureş, estul Transilvaniei, unde izolat va ploua slab, iar în zona Carpaţilor Orientali, la altitudini mari vor fi ninsori şi lapoviţă.

"În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar în primele ore şi cu precădere în a doua parte nopţii pe spaţii mici se vor forma ceaţă şi nebulozitate joasă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. În București, valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât cele specifice perioadei, iar noaptea se vor situa în jurul mediilor multianuale; astfel temperatura maximă va fi de 8 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între minus 3 și minus 1 grad Celsius. Cerul va fi variabil, vântul slab, iar noaptea se poate forma ceaţă", a precizat ANM..

Ce se anunță de Crăciun

Meteorologii anunță că de Crăciun, la munte, temperaturile vor fi mai ridicate decât media acestei perioade.

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În ceea ce privește precipitațiile, regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane, potrivit ANM

Vremea de Revelion 2023

În săptămâna 27 decembrie 2022 - 2 ianuarie 2023, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Meteorologii anunță că precipitațiile vor fi deficitare la munte și local în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…