Prognoza meteo 15 septembrie: ploi torențiale în mai multe zone. La cât scad temperaturile

Prognoza meteo 15 septembrie: ploi torențiale în mai multe zone. La cât scad temperaturile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru ziua de duminică, 15 septembrie 2024, anunțând condiții meteo instabile și scăderi de temperatură în mai multe regiuni ale țării.

foto umbrela

România rămâne învăluită în ploi FOTO Shutterstock

Potrivit meteorologilor, vremea va fi caracterizată de ploi și averse , însoțite de descărcări electrice, în special în vestul și sud-vestul țării. În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Temperaturile maxime vor varia între 11 și 25 de grade Celsius, în timp ce valorile minime se vor încadra între 5 și 15 grade Celsius. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale în zonele montane înalte.

ANM avertizează că ploile își vor face simțită prezența începând cu 14-15 septembrie, continuând pe parcursul întregii săptămâni (16-23 septembrie) în majoritatea regiunilor, inclusiv la munte și pe litoral.

Vremea în Capitală

În București, duminică, 15 septembrie 2024, meteorologii prevăd o maximă de 21 de grade Celsius, cu cer parțial înnorat. Sunt posibile precipitații în special dimineața și noaptea, în timp ce vântul va sufla slab până la moderat.

Vremea la munte

Și în zonele montane va ploua destul de abundent, iar la altitudini de peste 2.000 de metri există posibilitatea ca aversele să se prezinte sub formă de lapovița sau nunsoare.

Există, de asemenea, și o probabilitate mică de descărcări electrice și moderată de ploaie pe tot parcursul zilei. Rafalele de vând pot ajunge și până la 30 km/h iar temperaturile minime ajung și la 5 grade Celsius.

Vremea la mare

Zona de litoral va fi acoperită de ploi. Temperaturile vor fi mai reci decât cele normale pentru această perioadă a anului, maxima fiind de 19 grade Celsius.

Vântul va sufla în rafale de viteză moderată , ajungând la 16 km/h, fapt ce va accentua senzația de frig, alături de umiditatea din aer, care va ajunge la 70%

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Concert încheiat brusc după ce solistul l-a luat la bătaie pe chitarist

2 Ce a cumpărat un tânăr din Germania cu 126 de euro dintr-un magazin românesc: „Jaf la drumul mare”

3 Vanity Fair / Cel mai bogat german are o avere de 44 de miliarde de dolari, care provine de la tatăl său nazist, furată de la 70.000 de evrei

4 Marina rusă a desfășurat în doar o zi un număr record de nave în Marea Neagră. Țintă posibilă - Insula Șerpilor

5 „Nu e deloc de glumit, se hrănesc cu sânge” / Pacostea ce se răspândește pe zi ce trece și afectează viața românilor