„Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

„Profită că nu înțelegem alfabetul lor” / Pățania unor români care și-au petrecut vacanța în Grecia

Mai mulți români acuză faptul că turiștii sunt păcăliți în Grecia, iar patronii tavernelor le încarcă nota de plată cu produse pe care nu le-au comandat. Astfel de întâmplări ar fi, se pare, tot mai frecvente.

Imagine ilustrativă. FOTO: Shutterstock

Imagine ilustrativă. FOTO: Shutterstock

Mulți turiști se plâng că sejurul lor de vis s-a transformat într-un fiasco, din cauza unor probleme neprevăzute. Alții, ceva mai norocoși, spun că vacanța mult visată le-a fost umbrită de întâmplări mai puțin plăcute, dar și mai puțin dramatice.

Un român a relatat întâmplarea neplăcută prin care a trecut într-un restaurant grecesc din Halkidiki. Bărbatul a povestit pe un grup de Facebook dedicat românilor care își petrec vacanța în Grecia cum a fost nevoit să plătească produse pe care nu le comandase.

„Atenție la această tavernă! Va încarcă notă de plată. Au pus pe bon pâine - 7 porții cu 1.6 euro/porție, deși noi am cerut doar o porție. Profită că nu înțelegem alfabetul grecesc”, a scris bărbatul, iar postarea a însoțit-o cu o poză a localului.

Postarea sa a devenit virală, iar mulți alți români spun că au avut experiențe la fel de neplăcute. Iar unii susțin că au pățit exact la fel și s-au trezit că trebuie să achite note de plată pe care se găseau alimente pe care ei nu le-au cerut.

„Ce noutate. La orice notă în sezon trebuie atenție”, a scris cineva. „Cam așa sunt grecii, apucători, hapsâni, hoți. Am pațit-o și eu, de aceea nu îmi mai trebuie Grecia lor. Să se ducă cine dorește”, a scris altcineva.

„Noi am pățit așa la două restaurante”

„Noi am pățit așa la două restaurante, unul în Afytos și unul in Nea Iraklea. Ne-au adus din start apă la masă și pâine fără sa comandăm, în condițiile în care noi aveam paste sau alte chestii care nu necesitau pâine și nici nu am consumat-o. La final, după ce am cerut nota, au venit cu un platou cu desert (câteva triunghiuri de pepene verde, câteva pătrățele de cheesecake și 3 mini înghețate pe băț la 7 persoane). Am bănuit că din moment ce n-am comandat or fi din partea casei și la final ne-am trezit cu 25 euro extra pe notă -1,5 euro/persoana pentru pâine, 10 euro platoul desert și 5 euro apa”, a confirmat altul. „La fel în Nea Kalikratia”, i-a dat cineva dreptate.

Alții le-au căutat scuze, iar o doamnă s-a exprimat că probabil a fost o greșeală neintenționată. „Sau aveți grijă că personalul este nou angajat și fac multe greșeli până învață și se eliberează de stresul de începător”, a spus ea. „Să mai greșească și ei în favoarea clientului”, a contrazis-o o altă doamnă.

„Direct pe masă. Aproape peste tot vin cu pâinea si apa necomandată”, a postat cineva o fotografie sugestivă.

"În Halkidiki am mâncat la restaurant scump și nu am primit nimic din partea casei, dar te pun să plătești pâine/apă chiar dacă nu te atingi de ea. Și cu siguranță dacă rămâne o pune și altora, căci pâinea noastră era cam uscată. În Thassos nu am întâlnit așa cev, ba chiar primeam și desert din partea lor!”, a fost altă confirmare.

„Au fost destul de corecți”

Au existat însă și alte opinii. „Noi nu am mâncat neapărat la această tavernă,(am plecat acum 2 zile), dar nu am fost încărcați la nici o taverna! Au fost destul de corecți. Da… trebuie să avem grijă ce cerem”, a scris o doamnă.

Alții s-au plâns de alte probleme. „Pe noi nu ne-au primit deoarece nu am vrut să mâncăm captura zilei, voiam altceva. Mâncasem captura cu câteva zile înainte la ei. Dar nu au încărcat nota chiar dacă a fost un preț piperat. Mâncarea foarte gustoasă”, a fost altă opinie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobânzi cămătărești, de 180% pe an, impuse de magistrați statului român, fiindcă întârzie plata salariilor câștigate de un judecător care s-a pensiona…

2 E disperare mare, Rusia își retrage mercenarii „Brigada Ursul” din Burkina Faso și îi trimite să lupte în regiunea Kursk

3 Nicole Kidman spune că scenele erotice din noul ei film au făcut-o să se întrebe „Ce am făcut?”

4 Condamnat în România, Sorin Oprescu se lăfăie în Grecia, la restaurante de lux

5 Momentul în care un urs atacă o mașină pe Transfăgărășan. Animalul mușcă geamul unui pasager