Producţia industrială a României a scăzut cu 10,2%, în primele 11 luni din 2020 (INS)

Producţia industrială a României a scăzut cu 10,2%, în primele 11 luni din 2020 (INS)

Producţia industrială din România a scăzut cu 10,2%, ca serie brută, în primele 11 luni ale anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă din 2019, în timp ce, pe serie ajustată, declinul a fost de 10,5%, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate miercuri.

Astfel, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2019, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 10,2%, din cauza scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-11,3%), industria extractivă (-10,5%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,4%).

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 30 noiembrie 2019, a scăzut cu 10,5%, ca urmare a scăderilor din industria prelucrătoare (-11,4%), industria extractivă (-10,0%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-3,9%).

Potrivit INS, în luna noiembrie 2020, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 4,8%, ca urmare a scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-6,9%) şi industria extractivă (-4,4%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 10,6%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut faţă de luna precedentă cu 0,6%, din cauza scăderilor industriei extractive (-2,7%) şi industriei prelucrătoare (-1,7%).

Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 2,5%.

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a fost mai mică cu 3,4%, ca efect al scăderilor înregistrate de industria extractivă (-10,1%) şi industria prelucrătoare (-4,1%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 4,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 0,4%. Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a fost mai mare cu 4,7%, în timp ce industria extractivă şi industria prelucrătoare au scăzut cu 9,8%, respectiv cu 0,8%.AGERPRES


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”