Procurorul Silviu Dumitriu a primit avizul CSM pentru funcția de șef adjunct al Secției a II-a a DNA
Procurorul Silviu Paul Dumitriu a primit, luni, avizul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru funcția de șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
La ședința Secției pentru procurori a CSM au participat ministrul Justiției, Raluca Prună, precum și procurorul general al României, Augustin Lazăr.
Conform calendarului stabilit de CSM, avizele privind numirea în funcție a celor doi urmează să fie transmise marți către Ministerul Justiției.
* Demararea unor noi investigații complexe privind fenomenele infracționale din sfera corupției publice, ce afectează în mod grav funcționarea instituțiilor statului, bugetul național și chiar perspectiva democratică și euroatlantică a României reprezintă principalul obiectiv din planul managerial al lui Silviu Paul Dumitriu.
* Marius Bulancea a susținut, în proiectul său de management, ca procurorii să fie specializați în anumite domenii de activitate, pentru creșterea eficienței investigațiilor. El a arătat că prioritățile DNA privind combaterea corupției din achizițiile publice în domeniul medical și cel al infrastructurii rutiere și combaterea fraudelor cu fonduri europene privesc în mod direct activitatea Secției de combatere a infracțiunilor asimilate faptelor de corupție.
Pe 12 octombrie, ministrul Justiției, Raluca Prună, a transmis către CSM, în vederea obținerii avizului, propunerea de numire a lui Marius Bulancea în funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din cadrul DNA. În prezent, Bulancea ocupă această funcție prin delegare, din luna iulie, aceasta expirând în ianuarie 2017.
De asemenea, Prună a propus numirea lui Silviu Paul Dumitriu în funcția de procuror șef adjunct al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, în prezent delegat în această funcție.
Numirile în aceste funcții se fac de președintele României, la propunerea ministrului Justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.
AGERPRES