Procurorii se opun în continuare extrădării mamei acuzate că și-a răpit copilul din Canada

Procurorii se opun în continuare extrădării mamei acuzate că și-a răpit copilul din Canada

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București (CAB) au anunțat marți că au contestat decizia luată de CAB privind extrădarea Anei Maria Nedelcu, femeia acuzată că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România.

"Având în vedere faptul că Parchetul de pe lângă CAB a apreciat că nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege pentru admiterea cererii de extrădare, raportat la infracțiunea corespondentă din legislația penală română, împotriva sentinței penale nr. 90 din data de 24.05.2016, pronunțată în dosarul nr. 2559/2/2016 înregistrat la Curtea de Apel București — Secția I Penală, s-a formulat contestație în conformitate cu dispozițiile art.52 alin.8 din Legea nr.302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală republicată, calea de atac fiind suspensivă de executare", se arată într-un comunicat al PCAB remis marți AGERPRES.

De altfel, procurorii au anunțat că se opun extrădării mamei și în timpul desfășurării procesului în instanță.

Magistrații de la CAN au admis, marți, cererea de extrădare formulată de autoritățile judiciare canadiene în cazul femeii acuzate că și-a răpit copilul născut în Canada și l-a adus în România .

Mai mult, CAB a dispus ca Ana Maria Nedelcu să fie arestată în vederea extrădării, însă această hotărâre nu este executorie și se aplică de la data rămânerii definitive a acestei decizii.

Decizia a fost luată de judecătorul Adrian Podar, cel care de altfel a și arestat-o pe femeie pe 13 aprilie, aceasta fiind eliberată apoi după o săptămână.

Autoritățile canadiene au trimis în România o cerere de extrădare formulată pentru Ana Maria Nedelcu, urmărită penal în Canada pentru săvârșirea infracțiunii de răpire cu încălcarea unui ordin de custodie, faptă prevăzută de art. 281 alin. 1 din Codul penal canadian, pedepsită cu închisoare de până la 10 ani.

În documentele transmise de statul canadian a fost descrisă fapta săvârșită de Ana Maria Nedelcu, constând în aceea că, în 2014, aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de o instanță canadiană, ordin prin care drepturile părintești privindu-l pe minor erau exercitate de ambii părinți.

Cazul femeii a fost larg dezbătut în presa din România. Ana Maria Nedelcu susține că, în anul 2001, a emigrat în Canada și s-a stabilit în Montreal, iar în 2009 l-a cunoscut pe Maximo Sierra Munoz, de origine dominicană, cei doi având un băiețel pe nume Anthony. Ea mai spune că s-a despărțit de bărbat înainte de a naște, deoarece acesta nu avea un loc de muncă, era violent și o bătea. În 2013, Ana Maria Nedelcu susține că a primit o ofertă de muncă în Toronto, astfel încât a decis să se mute din Montreal. Maximo Sierra Munoz a obținut în instanță tutela comună, iar peste un an femeia a decis să plece în România, după ce copilul i-a relatat că a fost lovit în mai multe rânduri de tatăl lui.

AGERPRES


populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”