Procuroarea Angela Nicolae, un stâlp justiţiar la Antena3, a fost arestată în dosarul “Mafia Cărnii”
Procuroarea Angela Nicolae se afla sub control judiciar, iar în această dimineaţă DNA a cerut arestarea sa. Magistraţii au hotărât arestarea ei în urmă cu puţin timp.
Angela Nicolae e acuzată de luare de mită de mai mulţi oameni de afaceri. Fosta şefă a Directiei Relatii Internationale din PICCJ, Angela Nicolae, a stat şapte luni în arest. Potrivit procurorilor DNA, în perioada în care a fost pusă în libertate, procuroarea nu a respectat măsurile impuse de instanţă.
În perioada cât s-a aflat sub control judiciar s-a afirmat în platourile Antena3 ca o vajnică apărătoare a cauzei lui Dan Voiculescu.
Scrisoarea trimisă lui Dan Voiculescu (publicată și pe siteul Antenei 3)
Stimate domnule profesor Dan Voiculescu,
Vă scriu această scrisoare nu în calitate de fost magistrat, de fost procuror-şef de 18 ani, la Parchetul General, dar vă scriu în primul rând ca om, ca cetăţean al acestei ţări distrusă de ciuma băsistă, care a simţit nevoia să-şi exprime sincer şi liber gândurile şi sentimentele.
Am trecut şi eu printr-o situaţie similară când sistemul băsist prin instrumentul său cel mai represiv, DNA, m-a executat după o carieră de 35 de ani şi o activitate impecabilă.
De aceea, eu mai mult decât alţii vă înţeleg cel mai bine, deşi foarte multe persoane ştiu că sunteţi nevinovat, dar nu au curajul să o spună public (…) Vi s-a pregătit acest dosar penal, pentru a fi executat (…) Adevărul judiciar trebuie să fie mai presus de orice interese politice, de orice răzbunări pentru că viata este aşa de scurtă.
Dr. Angela Nicolae
Fost procuror-şef în Parchetul General
Acuzată de luare de mită
În decembrie 2013, Procurorul Angela Nicolae, alături de fiul ei şi alţi doi oameni de afaceri, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, după ce ea a cerut aproape 88.000 de lei pentru a intereveni în mai multe dosare, arată Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un comunicat de presă.
Angela Nicolae a fost arestată preventiv în dosarul “Mafia Cărnii”, alături de fiul ei, avocat, după ce a oferit protecţie în dosare penale contra cost. Decizia arestării a fost menţinută şi de instanţa de control a Înaltei Curţi. Mesagerul folosit era fiul ei, Daniel, arestat şi el preventiv.
În dosarul "Mafia Cărnii" sunt implicate peste 100 de firme, acuzate de evaziune fiscală de peste 70 de milioane de euro. Tot ca protector al mafiei cărnii figurează şi senatorul PSD Nicolae Bădălău. În dosar au fost arestate 27 de persoane, iar alte 15 persoane sunt cercetate în libertate. Între cei liberi figurează senatorul PSD şi milionarul Iustin Paraschiv.
Conform rechizitoriului întocmit în această cauză, în perioada martie-septembrie 2012 şi în ziua de 16 noiembrie 2012, dar şi în mod repetat, în cursul anului 2013, Angela Nicolae ar fi cerut de la omul de afaceri Rami Ghaziri, direct şi prin intermediul fiului său Daniel Nicolae, mai multe sume de bani. În total, ea ar fi pretins de la Ghaziri aproape 112.000 de lei şi 1.500 de euro din care a primit prin intermediul fiului său, în total 82.215,64 de lei.
În schimbul banilor, spun anchetatorii, magistratul a promis că va interveni pe lângă judecătorii din cadrul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) şi pe lângă magistraţi procurori, astfel încât să îi determine să pronunţe hotărâri favorabile lui Rami Ghaziri şi firmei sale.
"Promisiunea de intervenţie pe lângă judecătorii CEDO avea în vedere un dosar privind o sesizare formulată de SC Avicola Crevedia SA (administrată de Ghaziri Rami), iar promisiunea de intervenţie pe lângă magistraţii români viza un dosar penal, format în baza sesizării Gărzii Financiare, înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa şi declinat ulterior la DNA - Serviciul Teritorial Ploieşti", potrivit procurorilor anticorupţie.