Procesul în care Gigi Becali este acuzat de fraudă la vot merge mai departe. „Mi se pare forțat rău de tot”

Procesul în care Gigi Becali este acuzat de fraudă la vot merge mai departe. „Mi se pare forțat rău de tot”

Tribunalul Ilfov a respins vineri contestaţia depusă de Gigi Becali în dosarul în care patronul clubului FCSB este acuzat de săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, astfel încât procesul poate începe pe fond.

George Becali - arhiva foto

George Becali - arhiva foto

„Voi suna avocații să văd și eu care este treaba. Dosarul ăsta mi se pare forțat rău de tot și e cusut cu ață albă. Și când mă aflam în cercetare nu mi s-a părut că se face treabă ok. Dar dacă o să fiu judecat… ce vreți voi să vă spun eu acum? Interesați-vă și voi și o să vă dați seama despre ce e vorba. Nu vreau să mai vorbesc eu nimic despre treaba asta”, a declarat Gigi Becali pentru ProSport.

În luna martie, un magistrat de cameră preliminară de la Judecătoria Buftea a constatat că rechizitoriul şi probele strânse de procurori împotriva lui Becali sunt valide .

Gigi Becali a contestat decizia, însă acţiunea sa a fost respinsă vineri de Tribunalul Ilfov. Urmează ca Judecătoria Buftea să stabilească un termen pentru începerea procesului pe fond.

Patru ani le-a luat procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea să finalizeze ancheta în acest caz, dosarul fiind trimis în instanţă în ianuarie 2023, arată Agerpres.

Potrivit art. 387 alin.1 lit.a din Codul penal, infracţiunea de fraudă la vot reprezintă fapta persoanei care votează fără a avea acest drept şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Becali are mari şanse să scape de acuzaţii prin prescrierea faptelor. Conform Codului penal, pentru infracţiunea săvârşită de Gigi Becali termenul de prescripţie este de cinci ani, care se împlineşte în octombrie 2023.

El a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015 din Penitenciarul Poartă Albă, după ce a executat o treime din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni primită în trei dosare. Este vorba de dosarul "Valiza", cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat maşina.

După ce a fost eliberat condiţionat din închisoare, lui Becali i s-au impus mai multe interdicţii, printre care dreptul de a alege şi de a fi ales în funcţii publice, dar şi dreptul de a vota.

În octombrie 2018, el s-a prezentat la vot la "Referendumul pentru familie" , în cadrul căruia românii au fost chemaţi să se exprime dacă sunt de acord sau nu pentru schimbarea definiţiei familiei din Constituţie, respectiv dacă formularea "căsătoria liber consimţită între soţi" să fie schimbată în "căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie".

"Chiar dacă sunt 40 de grade afară, merg să votez. Şi în patru labe merg la referendum. E cea mai mare acţiune din România în ultimii ani. E mai important decât toate războaiele. Depinde viitorul neamului, al copiilor şi al nepoţilor. Dacă nu se face referendum şi nu se spune clar că familia e compusă din bărbat şi femeie, va fi greu. Ăştia ne atacă uşor, uşor. Nu acum, dar peste 20-30 de ani. O să se facă educaţie şi se scrie în manuale 'ce bine e să fii homosexual'. Trebuie să salvăm ţara", declara Gigi Becali în octombrie 2018.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...