Proces verbal „în alb” vândut de un polițist cu 1000 de euro. Scopul incredibil în care urma să fie folosit

Proces verbal „în alb” vândut de un polițist cu 1000 de euro. Scopul incredibil în care urma să fie folosit

Un șofer prins la volan sub influența alcoolului a plătit mită mai multe mii de euro pentru a scăpa de dosarul penal. Acesta a fost făcut să creadă că-și va recăpăta permisul dacă va înlocui procesul verbal inițial, cu un altul din care să dispară precizarea că a condus sub influența alcoolului.

Polițistul a primti 1.000 de euro pe un proces verbal de contravenție „în alb”. FOTO: Poliția Romana

Polițistul a primti 1.000 de euro pe un proces verbal de contravenție „în alb”. FOTO: Poliția Romana

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 05 iunie 2024, a unui agent de poliție din cadrul Secției regionale de poliție transporturi Cluj, pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și complicitate la trafic de influență .

Emanuel Perde ar fi remis, la 5 iunie, unei persoane, cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, contra unei sume de 1.000 euro, un proces-verbal de constatare a contravențiilor, necompletat. Perde, spun procurorii, cunoștea că bărbatul ar fi dat procesul verbal „în alb” unui șofer căruia i-a promis că-i rezolvă situația juridică creată după ce a fost prins conducând sub influența alcoolului. Șoferul a crezut că va scăpat astfel de fapta săvârșită.

12.000 de euro pentru a-și recupera permisul de conducere

Șoferul ar fi plătit, în februarie 2023, 12.000 euro pentru a-i fi rezolvată problema dosarului penal, în sensul înlăturării și distrugerii actelor care atestau consumul de alcool și al recuperării permisului de conducere.

Pentru a crea aparența că-i va rezolva problema, complicele lui Perde i-a remis celui cercetat un proces-verbal (obținut de la inculpatul Perde Emanuel tot contra unei sume de 1.000 euro) prin care acesta ar fi fost sancționat doar pentru depășirea vitezei regulamentare, fără ca în cuprinsul documentului să mai existe mențiunile cu privire la conducerea sub influența alcoolului.

Demersurile de mai sus nu au avut rezultatul scontat, astfel că, în luna aprilie 2024, persoana respectivă a fost citată de Judecătoria Gherla în calitate de inculpat, în dosarul penal format ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influența alcoolului.

Inculpatului Perde Emanuel i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 06 iunie, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Cluj, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii anticorupție beneficiază de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Direcției de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii