Probabilă sinucidere a chef-ului franco-elvețian Benoit Violier (poliție)
Chef-ul franco-elvețian Benoit Violier, care conducea restaurantul "L'Hotel de Ville" din Crissier, desemnat recent de autorii clasamentului gastronomic "La Liste" numărul unu din 1.000 de restaurante din lume, s-ar fi sinucis, a anunțat duminică poliția elvețiană, după ce i-a găsit corpul fără viață la domiciliul din Crissier, transmite luni AFP.
"Poliția din vestul orașului Lausanne a intervenit duminică după-amiază la Crissier, unde a descoperit, la domiciliul său, corpul fără viață al lui Benoit Violier, de 44 de ani. Bărbatul și-ar fi pus capăt zilelor cu o armă de foc", a declarat într-un comunicat poliția cantonală din Vaud. A fost inițiată o anchetă penală pentru a stabili circumstanțele exacte ale decesului.
"Din respect față de familie", autoritățile au anunțat că nu vor face niciun comentariu. "Familia roagă presa să le acorde un răgaz apropiaților pentru a se putea reculege în liniște", a precizat poliția.
În 12 decembrie 2015, restaurantul "L'Hotel de Ville" din Crissier, pe care Benoit Violier îl conducea alături de soție, s-a clasat pe prima poziție în "La Liste" , palmares care cuprinde "1.000 de restaurante de excepție" din toată lumea, realizat la sugestia Ministerului francez al Afacerilor Externe în replică la clasamentul britanic "50 Best".
Restaurantul cu trei stele Michelin aflat aproape de Lausanne l-a devansat astfel pe cel new-yorkez "Per Se", o altă unitate cu trei stele, condusă de cheful american Thomas Keller.
"Este grozav, excepțional pentru noi. Acest clasament va stimula și mai mult echipa", a spus Benoit Violier la aflarea veștii. El și soția sa, Brigitte, au preluat conducerea restaurantului în 2012, acesta fiind deschis în urmă cu 60 de ani. Violier, fiu de viticultor născut în Franța, a obținut naționalitatea elvețiană acum doi ani, potrivit cotidianului Blick.
Desemnat bucătarul anului 2013 de ediția elvețiană a ghidului restaurantelor Gault&Millau, Benoit Violier era pasionat de vânătoare și specialist în pregătirea vânatului — iepure, capră-neagră, muflon, becațe, al căror consum la restaurant este permis în Elveția, spre deosebire de Franța. Meniul restaurantului cuprinde și un bogat sector bio.
La restaurantul de 50 de locuri, care a primit trei stele Michelin în urmă cu circa 20 de ani, se servesc meniuri între 195 și 395 de franci elvețieni (180-365 de euro).
AGERPRES