Pro TV a adunat înjurături, în loc abonați: Sparta Praga – FCSB, explicația unui fiasco online

Pro TV a adunat înjurături, în loc abonați: Sparta Praga – FCSB, explicația unui fiasco online

Televiziunile din România visează de niște ani la implementarea sistemului per-per-view pentru meciurile de fotbal. La un moment dat, s-a încercat așa ceva cu partidele din campionatul intern. Rezultatul? Un rateu monumental!

Băluță și colegii săi au făcut un meci mare cu Sparta Praga. FOTO: Arhiva Adevărul

Băluță și colegii săi au făcut un meci mare cu Sparta Praga. FOTO: Arhiva Adevărul

În acest sezon, s-a reluat această tentativă sortită eșecului. Cu returul FCSB – Virtus (San Marino) din turul I preliminar al Ligii Campionilor, după 7-1 pentru români în prima manșă. Confruntarea de pe Stadionul Steaua, încheiată cu 4-0 pentru gazde, s-a văzut exclusiv pe VOYO.ro (abonament lunar: 4 euro), platforma online deținută de Pro TV. Cum returul era o simplă formalitate, după scorul înregistrat în San Marino, decizia transmiterii jocului exclusiv online nu prea a stârnit reacții.

Indusă în eroare de această situație, Antena 1 și-a propus apoi să dea Maribor – Universitatea Craiova (2-0) din turul II preliminar Conference League pe platforma sa online, Antena PLAY (cu un abonament de 8 euro pe lună). Neinspirată decizie! În ziua jocului, au curs înjurăturile în mediul online, clubul din Bănie a primit reclamații pe bandă și, într-un final, Maribor – Universitatea Craiova s-a dat pe AntenaPLAY, dar și la televizor, pe Antena Stars, post de bârfe și de cancan!

În loc să tragă niște concluzii după pățania Antenei 1, Pro TV a perseverat în încercarea de a-și promova agresiv platforma online, VOYO.ro. Și a cumpărat de la cehi drepturile pentru Sparta Praga – FCSB pentru transmisia jocului exclusiv online, nu și la televizor. Partida s-a văzut, așadar, pe VOYO.ro, spre furia fanilor roș-albaștrilor. Aceștia au luat cu asalt site-urile piratate, unde au putut viziona meciul gratis, iar cei care n-au reșuit să facă asta și-au vârsat nervii în comentariile online.

După acest fiasco, un lucru e cert: FCSB - Sparta Praga (marți, 21.30, Stadionul Steaua) se va vedea la televizor. Anunțul a fost făcut chiar de Gigi Becali, după cum Adevărul a scris aici.

Echipa a doua cu Farul. Fără Dawa în retur

Patronul FCSB-ului, entuziasmat de prestația echipei în turul cu Sparta Praga, a anunțat că va continua să sacrifice meciurile din campionat, în încercarea de a se apropia de grupele Ligii Campionilor sau Ligii Europa. În cel mai rău caz, FCSB va ajunge în grupele Conference League, dacă va pierde atât cu Sparta Praga, cât și cu LASK Linz (Austria) în următoarea fază.

La meciul cu Farul (mâine, ora 21.00) va fi a două echipă. Șut, Băluță, Olaru, Lixandru, Ngezana, Radunovic, Miculescu și Crețu, nu vor juca. Jucăm cu nașul (n.r. – echipa lui Gheorghe Hagi), asta e. La ora asta, nu mă interesează nimic! S-a făcut o analiză și o echipă care se califică în primăvară de Liga Campionilor poate câștiga 70 de milioane de euro“, a declarat Becali.

Acesta are, totuși, o problemă în vederea returului de marți cu Sparta Praga. Dawa, marcatorul golului din tur, a luat un „galben“, devenind supendat. Ceea ce înseamnă că, foarte probabil, Vlad Chiricheș va evolua din start contra cehilor.

Echipele românești în cupele europene

Conference League, turul III preliminar

Astăzi: Corvinul Hunedoara – Astana (Kazahstan) 21.00, Digi Sport 2, Prima Sport 2

Meciul se va juca la Sibiu. Returul e programat pentru 15 august.

Astăzi: Maccabi Petah Tikva (Israel) – CFR Cluj 21.00 Digi Sport 1, Prima Sport 1

Meciul se va juca la Sofia (Bulgaria). Returul e programat pentru 15 august.

Liga Campionilor, turul III preliminar

Marți: Sparta Praga (Cehia) – FCSB 1-1

13 august: FCSB – Sparta Praga 21.30

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…