Privarea de sex, un ultim efort înainte de despărțire. Cât de indicată e această formă de „pedeapsă”

Privarea de sex, un ultim efort înainte de despărțire. Cât de indicată e această formă de „pedeapsă”

Ți-ai pune vreodată partenerul în „probațiune„? Este indicat să-ți „pedepsești" partenerul prin privarea de la sex? Un celebru terapeut le răspunde, pe usatoday.com , celor care vor să-și salveze relațiile.

Privarea de sex e folosită adesea ca o lecție dată partenerului. FOTO Shutterstock

Privarea de sex e folosită adesea ca o lecție dată partenerului. FOTO Shutterstock

Conceptul de „probațiune a partenerului" a devenit tot mai popular pe TikTok. Asemănătoare cu „regula celor trei luni", „probațiunea partenerului” este văzută ca un ultim efort înainte de divorț sau de despărțire, explică Dr. Laura Berman, terapeut de renume mondial în materie de sex, dragoste și relații, autoarea a nouă cărți best-seller New York Times și gazda unui post de radio.

Potrivit acesteia, „probațiunea partenerului” este atunci când el sau ea primește o perioadă de timp pentru a-și îndrepta comportamentul înainte de a fi prea târziu.

Un fel de „plan de îmbunătățire a performanțelor într-un cadru corporativ”, după cum a explicat un TikToker, sau o șansă oferită partenerilor rătăcitori de a-și dovedi angajamentul.

„Mă îngrozesc când oamenii folosesc sexul ca tactică de negociere”

Probațiunea durează adesea trei luni, perioadă în care cuplurile pot decide ce este interzis, iar privarea de la sex este adesea folosită ca metodă de pedepsire a partenerului în acest interval.

„Aș avertiza împotriva scoaterii sexului (...). Deși este corect și sănătos să vă expuneți așteptările și lucrurile nenegociabile într-o relație, întotdeauna mă îngrozesc când oamenii folosesc sexul ca tactică de negociere . În primul rând, pentru că, odată ce nu mai faci sex, este foarte ușor să continui să nu mai faci sex”, explică Dr. Laura Berman, pe usatoday.com .

Terapeutul spune că, odată frânată intimitatea, va fi nevoie de un efort conștient și intenționat pentru a reaprinde pasiunea. Specialista precizează că sexul nu ar trebui să fie privit ca ceva pentru care cineva ar trebui să cerșească ca să-l primească:

„Viața voastră sexuală este sacră, nu un instrument de troc pentru a vă manipula unul pe celălalt!, explică terapeutul.

Dr. Laura Berman, avertizează că privarea partenerului de la sex atrage și dispariția sărutului, afecțiunii și îmbrățișărilor, pierderea conexiunii pasionale cu partenerul și are ca efect distanțarea, ceea ce, cel mai probabil, va înrăutăți lucrurile în relație, în loc să le repare.

Dar faptul că probațiunea partenerului este în trend arată că oamenii acordă o atenție sporită relațiilor lor și iau măsuri pentru a-și susține nevoile, spune terapeutul care recomandă mai degrabă o reflectare la motivele care au declanșat problemele de cuplu, care ajută partenerii să descopere ce anume îi irită și cum pot rezolva acele aspecte.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri